ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kan Huizerdag dit jaar wél doorgaan? Organisatie zet 'alles op alles' | NH Gooi

Kan Huizerdag dit jaar wél doorgaan? Organisatie zet 'alles op alles'

  • Regio Streek
  • Thema Het weer
  • Maandag 03 juni om 17:05 | bijgewerkt: om 22:54 uur
  • Erwin Bakker

Na vijf jaar van afwezigheid komt de Huizerdag weer terug. Tenminste, als er genoeg geld in het laatje ligt. De plannen voor een terugkeer van het lokale feest zijn er, maar er is nog wel een flink tekort aan sponsors.

Gemeentehuis van Huizen
Gemeentehuis van Huizen|NH Media

Tot 2019 werd jaarlijks een Huizerdag georganiseerd, een feestelijke dag voor de inwoners van Huizen met muziek en een braderie. Het jaar daarop kreeg de organisatie van de Huizerdag te weinig subsidie van de gemeente, waardoor het niet meer georganiseerd kon worden. 

Sindsdien wordt er gehoopt op een terugkeer. Een paar weken geleden kwam de langverwachte subsidie van de gemeente al rond, maar dat blijkt eigenlijk te laat om het feest nog dit jaar te organiseren.

 "We hebben echt een jaar nodig om zo'n groot evenement voor te bereiden. Doordat we kortgeleden hoorden dat er weer subsidie is, heb je heel weinig tijd, zegt voorzitter Boudewijn van Meggelen.

Normaal gesproken gebruiken ze die voorbereidingstijd om het feest te organiseren, maar ook om sponsoren te werven. Alleen het geld van de gemeente is namelijk niet genoeg. Nu komt de organisatie nog 15.000 euro tekort. Dat is zo snel niet te regelen door de vrijwilligers.

Afgeslankte vorm

Maar er gloort hoop. De kans bestaat dat het feest toch dit jaar al terugkeert, al is het maar voor de eerste keer in een iets afgeslankte vorm. “Volgend jaar kan er dan weer een wat grotere Huizerdag komen."

Als de Huizerdag doorgaat is dat op 13 en 14 september. De knoop wordt over twee weken doorgehakt. 

Voorzitter Boudewijn van Meggelen was afgelopen zaterdag te gast in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag. Luister het hele gesprek via deze link