ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fragment gemist | NH Gooi

NH Gooi Spreekuur

NH Gooi Spreekuur is een wekelijks programma op de zaterdagochtend van 9.30 tot 10 uur met medische en aanverwante onderwerpen voor een breed publiek. Een programma in samenwerking met onder meer Tergooi MC.

Het is de bedoeling iedere week – live in de uitzending - een medisch specialist of andere deskundige uit te nodigen om over zijn/haar vakgebied te vertellen.  En er zal zo nu en dan ook een patiënt aanschuiven.

Zo kan bijvoorbeeld een orthopeed over de nieuwste knieprothese vertellen, een ambulancemedewerker over zijn belevenissen, de gemeente over sportinitiatieven voor ouderen, de GGD over huiselijk geweld en ga zo maar door.

Wekelijks wordt bekend gemaakt welke onderwerpen aan bod komen, zodat luisteraars vragen kunnen insturen naar het speciale e-mailadres: spreekuur@nhgooi.nl

NH Gooi Spreekuur wordt herhaald op zondag van 12.00-12.30 uur.

Interviews en reportages terugluisteren? Kijk dan op nhgooigemist.nl of klik hiernaast op Uitzending gemist.

NH Gooi Spreekuur is te beluisteren via de ether op 92.0FM en 105.1FM, via de kabel op 92.3, via de TV met live beelden uit de studio via Ziggo kanaal 40 of wereldwijd via de live stream via www.nhgooi.nl.

 • ALS

  • Afgelopen zaterdag

  Wat is de ziekte ALS nu precies? In Nederland leven ongeveer 1.500 mensen met ALS, en ondanks intensief onderzoek is het nog steeds een raadselachtige ziekte met een beperkte levensverwachting. NH Gooi Spreekuur praat hierover met neuroloog Dr. Perry van Doormaal, werkzaam in Tergooi MC in Hilversum en in het Universiteit Medisch Centrum te Utrecht.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Werken in en om de OK in Tergooi MC

  • Zaterdag 01 juni

  Stel, je moet binnenkort een operatie ondergaan. Dan is het verstandig om je hier goed op voor te bereiden. Maar hoe doe je dat? Wat moet je meenemen? Met wie krijg je in het ziekenhuis te maken? Wat willen ze vooraf allemaal van me weten? En wat komt er allemaal kijken bij een operatie? We praten hierover met Thomas Luijf, anesthesie-medewerker en Tanja van Goethem, team-manager OK in Tergooi MC,

  Luister in nieuw venster
 • Gebruiken van drugs

  • Zaterdag 25 mei
  Jacqueline Krouwel, preventiedeskundige Jellinek

  Welke drugs worden het meest gebruikt? Wat voor effect kan het hebben op je lichaam? Wordt het normaler om drugs te gebruiken? Jacqueline Krouwel is in de studio, zij is preventiedeskundige bij Jellinek en helpt ons om antwoorden te vinden op deze vragen die we kregen van de luisteraar. Drugs kun je in onze regio anoniem laten testen bij de Testservice Hilversum.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Dag van de Verpleging

  • Zaterdag 18 mei

  Ruim 200 jaar geleden, 12 mei 1820, werd Florence Nightingale geboren, en zij wordt algemeen beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. Sinds 1965 is 12 mei uitgeroepen als International Nurses Day. Deze Dag van de Verpleging wordt elk jaar op haar geboortedag gehouden. Zo werd hier ook afgelopen week best veel aandacht aan geschonken door diverse instanties. Hoog tijd om hierover bij NH Gooi Spreekuur te praten en dat doen we met Tjitske Lamme, verpleegkundige in Tergooi MC in Hilversum.

  Luister in nieuw venster
 • Huisarts assistente Kimberley Schild

  • Zaterdag 11 mei

  De huisarts praktijken stromen over en dat betekent langere wachttijden, vaak contact met wisselende huisartsen en een andere rol voor de doktersassistente. Kimberley Schild, doktersassistente bij huisartsenpraktijk de Appel in Kerkelanden in Hilversum vertelt over haar werk, het contact met de patiënten en de manier waarop we de druk op de huisartsen praktijk wat kunnen verlagen.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Spoedeisende Hulp

  • Zaterdag 04 mei

  Uit recente cijfers over 2023 blijkt dat er in totaal 83 ziekenhuizen in NL zijn met een Spoedeisende Hulp (SEH). En 80 hiervan zijn 24/7 geopend. En het totale aantal bezoekers bedroeg in 2022 ruim 1,8 miljoen. Bij Spreekuur praten we vandaag over het werken op een SEH met Susanne Zuidema, verpleegkundige bij Tergooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • Multiple Sclerose

  • Zaterdag 20 april

  In Nederland heeft 1 op de 1000 mensen multiple sclerose. Men schat nu dat er meer dan 20.000 mensen met deze aandoening in Nederland zijn en dit aantal groeit helaas. Wereldwijd meer dan 2,5 miljoen mensen. We praten hierover met neuroloog Dr. Machteld Leembruggen werkzaam in Tergooi MC in Hilversum.

  Luister in nieuw venster
 • NHG Spreekuur Functioneel Neurologische Stoornis

  • Zaterdag 13 april

  In Nederland hebben meer dan 85.000 mensen (ongeveer de bevolking van Hilversum) een Functioneel Neurologische Stoornis. Een ingrijpende ziekte die je hele leven kan verstoren, al heel lang bestaat en vaak niet herkend of erkend wordt. Neuroloog en Emeritus Hoogleraar Rien Vermeulen en ervaringsdeskundigen Chloé Calis en Quinty Hartendorp vertellen in deze podcast wat FNS is, wat de gevolgen zijn en wat eraan te doen is. Meer informatie via www.functioneleneurologischestoornis.nl en www.stichtingfns.nl of lees het boek 'Tussen de oren' van Dr. Rien Vermeulen over dit onderwerp.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Huisarts

  • Zaterdag 06 april

  Vandaag praten we over het reilen en zeilen in een huisartsenpraktijk en over het onlangs uitgekomen rapport Gezond Gooi. En dat doen we samen met Astrid Hertogh, huisarts en kaderarts GGZ.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Week van autisme

  • Zaterdag 30 maart

  Op 30 maart start de autisme week. Dit is een jaarlijks terugkerende week waarin er door het hele land activiteiten zijn op het gebied van autisme. Dit jaar heeft deze week het thema de kunst van het evenwicht. NH Gooi Spreekuur wil ook haar steentje bijdragen en we gaan dit onderwerp bespreken met Ingrid Peeters, directeur van het Papageno huis in Laren en tevens ervaringsdeskundige en met Laura Nagtegaal, coördinator zorg en werkzaam bij ‘s Heeren Loo.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Wat is gezond eten

  • Zaterdag 23 maart
  Kim Pootjes

  Elke specialist die bij ons in Spreekuur te gast is geeft als tip: eet gezond. Maar wat betekent dat eigenlijk? En is dat niet voor iedereen anders? Voedingscoach Kim Pootjes is deze week bij ons.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Knieprotheses

  • Zaterdag 16 maart

  Op enig moment krijgen veel mensen te maken met gewrichtsklachten. Je kunt geen lange afstanden meer lopen, het bewegen gaat minder soepel en kan pijnlijk zijn. Dan kan er sprake zijn van slijtage, bijvoorbeeld van de knieën. En daar gaan we het over hebben met Daniel Hoornenborg, orthopedisch chirurg bij Xpert Clinics. Meer informatie: xpertclinics.nl

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Ostheopathie

  • Zaterdag 09 maart
  2024 NH Gooi

  Over osteopathie met Tako Nijveld van Praktijk voor Osteopathie Landgoed Zonnestraal in Hilversum.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Technische Thuiszorg

  • Zaterdag 02 maart

  Technische thuiszorg biedt tal van voordelen, waaronder het bevorderen van zelfmanagement en onafhankelijkheid bij patiënten, het verminderen van ziekenhuisopnames en het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven. We bespreken dit met Susanne Zuidema, SEH verpleegkundige werkzaam in Tergooi MC

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Goedaardige Prostaatvergroting

  • Zaterdag 24 februari

  Er zijn veel mannen – met name boven de 50 jaar – die klachten hebben bij het plassen. Ze moeten vaak kleine beetjes plassen en kunnen niet goed hun blaas leeg plassen. En dit gaat dag en nacht door. Een vervelende, maar meestal goedaardige prostaatvergroting kan daar de oorzaak van zijn. Vandaag praten we daarover met Hans Scheltema, uroloog bij Tergooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • Allergie

  • Zaterdag 17 februari
  Eline Wansink (l) en Dr Laila Gamadia (r)

  De hooikoorts waarschuwingen beginnen al weer, en dat is nog maar één voorbeeld, want wat kunnen mensen voor veel dingen allergisch zijn! Gelukkig is er vaak wat aan te doen, zelfs als niet precies duidelijk is waar je allergisch voor bent, blijkt tijdens dit gesprek. Dr Laila Gamadia, Allergoloog en Nefroloog bij Tergooi MC en ervaringsdeskundige, Eline Wansink vertellen erover in dit NH Gooi Spreekuur.

  Luister in nieuw venster
 • Klachten bij gevoeligheid

  • Zaterdag 10 februari

  In onze huidige samenleving hebben we te maken met veel prikkels, veel input! Als we niet oppassen staan we non stop aan met ons werk, ons gezinsleven, sport, onze baan en natuurlijk houdt sociale media ons bezig. Waar we vroeger naar NED123 met de Ted de Braak show keken en daarna onze tv uitzetten (even illustratief natuurlijk) gaat alles nu verder online. De een kan er redelijk mee omgaan maar sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen en al snel ontwikkelen zich klachten. Klachten bij deze gevoeligheid. Wat heb je dan meer nodig? Rust, natuur, meditatie, medicatie? Hoe ga je daar nu beste mee om? We praten met Bianca Rutten, systemisch coach, en Marlous de Boer, Lichaamsgericht therapeute.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Wereldkankerdag

  • Zaterdag 03 februari
  (C) 2024 NH Gooi

  Jaarlijks wordt er aandacht besteed aan kanker op en rond Wereld Kanker Dag over alle aspecten rondom kanker. Hoe is dit eigenlijk allemaal geregeld in onze regio het Gooi? We praten hierover met internist-oncoloog Dr. Annelieke Willemsen en met verpleegkundig specialist Wies Tönis, beide verbonden aan Tergooi MC in Hilversum.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur over medische hulp aan mensen zonder verblijfsvergunning- en zorgverzekering

  • Zaterdag 27 januari

  Meer en meer mensen belanden op straat. In Nederland zijn ruwweg 30.000 mensen die geen toegang hebben tot reguliere medische of psychosociale hulp. Hoe gaan we daar in ons land mee om. Wat zijn de mogelijkheden en de on-mogelijkheden? We praten hierover met huisarts Lou Bartels van de Stichting Kruispost, een medische post voor mensen die geen verblijfsvergunning hebben of onverzekerd zijn en die in de reguliere zorg geen hulp kunnen vinden. Een professionele organisatie, waar onder meer vrijwillige (huis)artsen en specialisten een stijgend aantal patiënten zorg bieden. Voor meer informatie zie: www.kruispost.nl

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur Frank Gerritse over depressiviteit

  • Zaterdag 20 januari
  Frank Gerritse, Psychiater Tergooi MC

  Blue Monday, Winter depressie, wat houdt het allemaal in en wat heeft het met depressiviteit te maken? een gesprek met Psychiater Frank Gerritse over oorzaken, mogelijke gevolgen en behandeling van depressiviteit. Meer informatie over depressiviteit, burnout en overspannen zijn? Kijk dan op Tergooi/podcast of luister naar het NH Gooi Spreekuur van 11 februari 2023. Heb je vragen over zelfdoding, neem dan contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0800-0113.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Marjet Niessink over eczeem

  • Zaterdag 13 januari

  Onze huid is ons grootste orgaan en geeft een uiting aan hoe het innerlijk met ons gaat. De term niet lekker in je vel zitten is dan ook zeer toepasselijk. Een huidziekte kan zichtbaar zijn voor de buitenwereld wat het naar mijn idee extra vervelend maakt. Op de afdeling dermatologie is een van de aandachtsgebieden eczeem en daar is van jong tot oud veel over te doen, meer dan ik me had kunnen voorstellen. Tijd om hier eens in te duiken met specialist Marjet Niessink, zij is Physician assistent bij de polikliniek Dermatologie

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Neurologie Dementie

  • Zaterdag 06 januari

  In de komende 15 jaar zal de bevolking in Gooi en Vechtstreek met 20.000 mensen groeien. Tevens zien we een toenemende vergrijzing. In 2040 met een kwart meer 65+ en een significante toename van 65% van 80-plussers. Met name het aantal aan ouderdom gerelateerde aandoeningen neemt sterk toe. De aandoening die in de prognose het meeste stijgt is dementie. Dit blijkt uit het rapport Regiobeeld 2023 dat in opdracht van het Integraal Zorgakkoord door Gooi & Vechtstreek is opgesteld. Hoog tijd om te praten met Dr. Salka Staekenborg, neuroloog, Tergooi Medisch Centrum in Hilversum.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Schouderprotheses

  • Zaterdag 23 december 2023

  Als je schouder versleten is, niet meer goed beweegt of pijn doet (door wat voor oorzaak dan ook) kan een schouderprothese een oplossing zijn. Wat voor soort protheses zijn er, zijn er ook andere behandelingen mogelijk. Hierover en over nog veel meer praten we met Roeland Riedijk, orthopedisch chirurg en traumatoloog in Tergooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur: Griep of iets anders?

  • Zaterdag 16 december 2023
  Mary Voigt en Huisarts Astrid Hertogh

  Het is officieel, de griep is in ons land, met een heleboel andere luchtwegvirussen die ook allemaal vergelijkbare klachten veroorzaken. Hoe weet je wanneer je naar de dokter moet en wat kun je zelf doen? Een gesprek met Astrid Hertogh, huisarts bij Gezondheidscentrum Huizermaat over Griep, griepverschijnselen en de beste manier om er mee om te gaan.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Uroloog Flip Jansen over de prostaat

  • Zaterdag 02 december 2023
  Uroloog Flip Jansen. Foto: NH Gooi.

  Boven de leeftijd van 60 jaar heeft de helft van alle mannen een vergrote prostaat. Elk jaar krijgen ruim 14.000 mannen in Nederland de diagnose prostaatkanker. Dit is meestal goed te behandelen. De diagnose prostaatkanker hoor je in een gesprek met de uroloog: je krijgt te horen in welk stadium de ziekte is en welke behandelingen daarbij passen. Driekwart van de patiënten wordt actief gevolgd, een behandeling wordt pas gestart als er progressie van de ziekte optreedt. We praten hierover met Dr. Flip Jansen, uroloog verbonden aan Tergooi Medisch Centrum.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur - Heupprotheses

  • Zaterdag 25 november 2023

  Vroeg of - meestal - later krijgen veel mensen te maken met spier- of gewrichtsklachten. Deze klachten kunnen te maken hebben met pijn of met het minder soepel kunnen bewegen, bijvoorbeeld door een versleten heup of knie. Vandaag gaan we het hebben over Heupprotheses en dat doen we samen met Bram Nijsse, orthopedisch chirurg bij Xpert Clinics.

  Luister in nieuw venster
 • Spreek uur - Antibiotica

  • Zaterdag 18 november 2023

  Vandaag, zaterdag 18 november, is het de Europese dag van de Antibiotica. Het is moeilijk in te schatten waar de mensheid nu zou staan zonder de uitvinding daarvan. Antibiotica heeft miljoenen levens gered en voorkomt ziektes en pandemieën. Hoewel antibiotica ziektes kan voorkomen, zitten er ook risico's aan het gebruik ervan. Zeker bij overmatig gebruik kunnen mensen immuun worden. Deze dag is daarom ook niet alleen een viering van de mooie ontwikkeling, maar ook een dag van voorlichting en waarschuwing tegen overmatig medicijngebruik. We bespreken dit met Wendelien Dorigo, arts-microbioloog werkzaam in Tergooi MC en met Paul van der Linden, ziekenhuisapotheker eveneens werkzaam bij Tergooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • Cholesterol

  • Zaterdag 04 november 2023
  Spreekuur op locatie in Tergooi MC

  Een NH Gooi Spreekuur volledig gewijd aan Cholesterol. En met rede, want Cholesterol kan onze gezondheid maken of breken. Goed/Slecht, hoog/laag cholesterol, mogelijke behandelingen, het wordt allemaal besproken met Karin Damen, Internist, Endocrinoloog en Vasculair geneeskundige en Lonneke Kamer verpleegkundig specialist vasculaire geneeskunde .

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur over CliniClowns

  • Zaterdag 28 oktober 2023

  Zodra ze de kamer binnenkomen, verandert de sfeer. In deze podcast hebben we het over de clowns die op bezoek gaan bij kinderen in het ziekenhuis om ze een beetje op te vrolijken: oftewel CliniClowns. Te gast zijn Riska Wijgergangs, alias clown Toef, en kinderverpleegkundige Lisanne Zwager van Tergooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • De huidziekte psoriasis

  • Zaterdag 21 oktober 2023

  Psoriasis heeft invloed op het dagelijkse leven zowel bij volwassenen als bij kinderen. Invloed op het sociale leven, maar zeker ook op het leven op school of bij werk en sporten. Ruwweg een derde van de mensen met psoriasis heeft emotionele en psychische klachten. Wat is psoriasis, hoe komt het, wat is de invloed op het dagelijks functioneren en wat zijn de behandelmogelijkheden? Deze vragen en nog veel meer bespreken we met Karen Maijer, dermatoloog in Tergooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • Omgaan met Aanhoudende Lichamelijke Klachten

  • Zaterdag 14 oktober 2023
  Duuk Sierink, Suzanne van der Heijden en Mary en Erwin.

  Veel mensen hebben last van ALK, Aanhoudende Lichamelijke Klachten. Vaak is de oorzaak bekend, maar vaak ook niet. In alle gevallen zijn die klachten van invloed op het leven van de patiënt en dus op zijn/haar omgeving. Duuk Sierink, Psychiater bij Tergooi MC en Suzanne van der Heijden, Medisch Psycholoog bij Tergooi MC leggen uit wat die ALK voor gevolgen kunnen hebben en welke behandelingen er voor zijn. Boeken: Pijn & het Brein van Annemarieke Fleming of Je Vermoeidheid te lijf van Annemarieke Fleming.

  Luister in nieuw venster
 • Borstkanker

  • Zaterdag 07 oktober 2023
  NH Gooi Spreekuur

  Oktober is de maand waarin wordt stilgestaan bij borstkanker en wat dat voor patiënten betekent. Vandaag op Spreekuur bij NH Gooi: Alwine Hellingman, oncologisch chirurg in Ter Gooi Medisch centrum en patiënte Desiree Manders, ook bekend als Desray van onder andere 2 Brothers On The 4th Floor.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur vandaag over Eenzaamheid

  • Zaterdag 30 september 2023

  Niet minder dan 1 op de 10 inwoners van Gooi en Vechtstreek – boven de 65 jaar – is ernstig eenzaam. Dit blijkt uit de GGD-gezondheidsmonitor. Ook is er een stijging te zien bij jongeren en volwassenen. Deze week is het de Landelijke Week tegen Eenzaamheid. Een goed moment om in ons programma NH Gooi Spreekuur aandacht te geven aan dit maatschappelijke probleem. Wat is eenzaamheid, wat zijn de gevolgen, wat kunnen we doen. We bespreken dit met Gerben van Voorden, wethouder voor o.a. Zorg en Samenleving in Hilversum en met Rob Vos, geestelijk verzorger bij Tergooi MC en in de eerste lijn, dat wil zeggen ook bij mensen die thuis wonen.

  Luister in nieuw venster
 • Bevolkingsonderzoek darmkanker en invloed van alcohol op gezondheid

  • Zaterdag 23 september 2023

  Vandaag gaan we het hebben over de uitdagingen waar Maag-Darm-Leverartsen dagelijks mee te maken hebben. Zoals de invloed van alcohol op de gezondheid. En ook over het bevolkingsonderzoek naar darmkanker . Wat zijn de meest voorkomende klachten, en wat is er aan te doen. Dat doen we samen met Marianne Smits, MDL-arts in Tergooi MC. Voor meer informatie over deze onderwerpen, zie ook: www.minderdrinken.nl - www.jellinek.nl - www.ikpas.nl

  Luister in nieuw venster
 • Stoppen met roken

  • Zaterdag 16 september 2023
  Debbie Prijs en Lonneke Kamer

  Jarenlang werd roken gezien als leefstijl en een vrije keuze. Gezellig, wijntje, biertje sigaretje. Ook nu nog denken mensen, je kiest er toch zelf voor? Nou nee, zo simpel ligt het niet. Maar je kunt stoppen met roken! Hoe, dat bespreken we op Spreekuur met Lonneke Kamer, verpleegkundig specialist vasculaire geneeskunde en Debbie Prijs, campagnemanager van Stoptober.

  Luister in nieuw venster
 • Leefstijl

  • Zaterdag 09 september 2023

  Naar schatting heeft meer dan de helft van de patiënten in Ter Gooi MC een ziekte wat in verband staat met leefstijl Leefstijl en preventie nemen binnen de gezondheidszorg een steeds prominentere rol. Maar heeft onze leefstijl te maken met het ziekenhuis, medicijngebruik en bijvoorbeeld het hersteltraject na een operatie? Het is een hot topic momenteel en je kunt er allerhande interviews en podcasts over horen, we horen het in het nieuws Maar vandaag gaan we er zelf over in gesprek want wie wil er nou niet gezond zijn, zich gezond voelen en vooral gezond oud worden? Een interview met Alice Langeveldt, dermatologe en zij heeft leefstijlgeneeskunde gestudeerd en Jessica Fisscher, cardiologie verpleegkundig specialiste

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur over huilbaby's

  • Zaterdag 02 september 2023

  “Geniet van je roze wolk,” krijg je vaak te horen als je een baby’tje krijgt. Maar wat als die wolk helemaal niet roze is omdat je baby dag en nacht huilt? Daarover hebben we het in deze podcast met kinderarts Carole Lasham van Tergooi en met moeder Rixt, die zelf een huilbaby had. Belangrijk om te weten: er is een oplossing. Met de vijf stappen van de Karp-methode krijgt Carole iedere huilbaby - mits gezond - binnen een minuut stil.

  Luister in nieuw venster
 • Spreekuur in gesprek met tandarts/implantoloog Jannes Walvius

  • Zaterdag 26 augustus 2023

  1,5 Miljoen Nederlanders gaan niet naar de tandarts omdat ze bang zijn voor de kosten. Of gewoon bang zijn voor de pijn. En hoe zit het met implantaten. Dit keer hebben we het dus over mondzorg. En dat doen we samen met Jannes Walvius, tandarts/implantoloog in onze regio.

  Luister in nieuw venster
 • Oogarts Martijn Kanis vertelt over oogafwijkingen en mogelijke behandelingen

  • Zaterdag 24 juni 2023

  Met onze ogen bezien we de wereld, kunnen we lezen en nog veel meer, zolang het goed gaat. Maar ons zicht kan om allerlei redenen achteruit gaan. Dan helpt soms een bril, of een oogoperatie. Martijn Kanis, oogarts in Tergooi MC bespreekt in deze aflevering van NH Gooi Spreekuur alle mogelijkheden en ook de nadelen van sommige ingrepen.

  Luister in nieuw venster
 • Poliklinisch Dietiste

  • Vrijdag 16 juni 2023

  Voeding, daar kun je een hele dag mee vullen. Wat is goed, wat is gezond. Waarom moet je dit wel doen en dat niet eten. We hebben dikmakers en slankbelovers. Kiezen we naar behoefte van al het lekkers om ons heen of gaan we voor voedzame voeding. Maar wat als je in een ziektetraject zit Dan is er vanuit het ziekenhuis gelukkig begeleiding. We praten hierover met Celine Scipio, polyklinisch dietiste bij Tergooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • Comazuipen

  • Maandag 12 juni 2023

  Bier, bacardi-cola of een breezertje. Je bent jong en je wilt wat, zeg maar. Maar dat dat ook weleens helemaal mis kan gaan, weten onze gasten van vandaag als geen ander. We praten hierover met Cárole Lasham, kinderarts in Tergooi en gespecialiseerd in onder meer comazuipen en Jacqueline Krouwel, zij werkt als preventiemedewerker bij Jellinek.

  Luister in nieuw venster
 • Dermatologie over zonschade

  • Zaterdag 03 juni 2023
  Marjet Niessink, Physician Assistant Dermatologie bij Tergooi MC

  NH Gooi Spreekuur met Marjet Niessink, Physician Assistant Dermatologie bij Tergooi MC. Over zonschade en alles wat daarmee te maken heeft: wat is het, hoe krijg je het en wat kun je er aan doen. Of kun je het voorkomen?

  Luister in nieuw venster
 • Dementie

  • Zaterdag 27 mei 2023
  Jiska Gooijer en Esther Daamen

  NH Gooi Spreekuur over dementie. Wat is het, hoe ontstaat is, het te voorkomen en hoe je ermee om kunt gaan, en dan doelen we ook op de mantelzorgers. In deze aflevering Jiska Gooijer, casemanager bij Amaris en Esther Daamen, coördinator bij het geheugenhuis in Huizen.

  Luister in nieuw venster
 • Podcast Spreekuur hospice

  • Zaterdag 20 mei 2023

  Als het over de zorg en over medische onderwerpen gaat, dan denken we vaak aan beter worden. De dokter probeert je beter te maken, in het ziekenhuis is alles erop gericht om je beter te maken, Maar soms loopt het anders in het leven en zit beter worden er niet meer in. Dan is het lijf op en breekt de laatste fase van je leven aan. En ook dan is er zorg nodig, misschien wel meer dan ooit, en dat is waar we het vandaag over gaan hebben. Palliatieve zorg en in dit geval de zorg die verleend wordt in een hospice. Bij Spreekuur te gast vandaag Liesbeth Boor en Jessica Heise. Beiden werkzaam in Hospice Huizen.

  Luister in nieuw venster
 • Dyslexie

  • Zaterdag 13 mei 2023

  Vandaag gaan we het hebben over dyslexie. Wat is het, hoe komt het en hoe kun je ermee leren leven? Dat doen we in gesprek met onze dyslexie-deskundige Trudy Joling.

  Luister in nieuw venster
 • Hart Katheterisatie

  • Zaterdag 06 mei 2023

  Vandaag gaan we het hebben over hart-katheterisatie. Wat is het, voor wie is het en wat wanneer is het nodig. Dat doen we samen met Rutger van Bommel, Interventie-cardioloog. En in het tweede deel van deze uitzending praten we ook nog met de heer en mevrouw Honing. Zij zijn beide patiënt van Rutger.

  Luister in nieuw venster
 • Diabetes

  • Zaterdag 29 april 2023
  Elin Seebus, internist/endocrinoloog Tergooi MC

  Diabetes of suikerziekte is hard op weg om volksziekte nummer één te worden in Nederland, met alle gevolgen van dien. Het is een ziekte die veel complicaties met zich mee brengt en soms fataal blijkt. Maar gelukkig is de ziekte goed te behandelen en in bepaalde gevallen zelfs te voorkomen. Een interview met Elin Seebus, internist/endocrinoloog bij Tergooi MC over diabetes en hoe het te behandelen.

  Luister in nieuw venster
 • Plastische Chirurgie

  • Zaterdag 22 april 2023

  Facelift, borstvergroting of een flapoor-correctie. In deze uitzending gaat het over plastische chirurgie! Wat willen vrouwen tegenwoordig graag, zijn er risico’s en zegt de dokter ook weleens ‘nee’? We bespreken het met plastisch chirurg Daphne van Dam van Bergman Clinics.

  Luister in nieuw venster
 • Leefstijl met Bianca

  • Zaterdag 15 april 2023

  Vandaag staat in het teken van een gezonde leefstijl. Wat kan je er aan doen en waaarom is het zo belangrijk. Je struikelt online en in magazines over allemaal tips. Maar als dat allemaal niet werkt dan is daar leefstijl coach Bianca.....

  Luister in nieuw venster
 • Werken als ambulance-medewerker

  • Zaterdag 08 april 2023

  Vandaag gaan we het hebben over het werken op een ambulance. Hoe ziet een werkdag eruit voor de ambulance-medewerkers. Werken ze in vaste teams. Hoe zwaar is hun werk. Hoe wordt je ambulance-medewerker? Deze vragen en meer gaan we voorleggen aan Daniel de Ronde en Cliff Paardekooper, beiden werkzaam op de ambulance in onze regio.

  Luister in nieuw venster
 • Rene Stumpel over Gezondheidsmonitor jong volwassenen

  • Zaterdag 01 april 2023
  René Stumpel

  Een gesprek met René Stumpel, Directeur publieke gezondheid van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Gooi en Vechtstreek over de resultaten van een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van jong volwassenen, mensen tussen de 16 en 26 jaar, een actueel onderwerp waar in elk geval sinds Corona veel aandacht voor is. Hoe gaat het nu met die jongvolwassen, wie zijn dat en zijn ze de corona periode weer een beetje te boven gekomen? .

  Luister in nieuw venster
 • Geriatrie

  • Zaterdag 25 maart 2023

  Ouder worden… we krijgen er allemaal mee te maken en het hoort bij het leven. Maar wat als je van fitte oudere de omslag maakt naar kwetsbare oudere? Er is een hele groep specialisten die voor je klaarstaan met ieder zijn of haar specialiteit. Maar er is ook behoefte te achterhalen wat de oorzaak is van de klachten, deze in kaart te brengen en de patiënt zodoende zo goed mogelijk te begeleiden en te helpen Vandaag zijn we op Spreekuur bij Annemarieke de Jonghe, klinisch geriater in Ter Gooi MC.

  Luister in nieuw venster
 • Laura Kok over blessures bij muzikanten

  • Zaterdag 18 maart 2023

  Vandaag gaan we het hebben over muziekblessures. Hoe ontstaan die precies, wat kun je eraan doen én kun je het misschien ook voorkomen? Onze gast vandaag is Laura Kok. Zij is orthopedisch chirurg in Tergooi en gespecialiseerd in pijn- en gewrichtsklachten bij musici.

  Luister in nieuw venster
 • Schurft

  • Zaterdag 11 maart 2023

  Heb je hele erge jeuk, vooral 's nachts? Dan is de kans groot dat je schurft hebt. Francine van Erp, dermatologe in Tergooi MC legt in dit NHGooi Spreekuur uit wat schurft is, hoe je het krijgt en vooral hoe je er weer vanaf komt.

  Luister in nieuw venster
 • De overgang

  • Zaterdag 04 maart 2023

  De overgang: hoe komt het, wanneer, en vooral, hoe kom je er zo goed mogelijk doorheen? Martine den Hoedt houdt vandaag Spreekuur bij NH Gooi. Zij is verpleegkundig overgangsconsulent.

  Luister in nieuw venster
 • Bewegen

  • Zaterdag 25 februari 2023

  Bewegen houd je gezond, maar hoe zit dat eigenlijk? Wat wordt precies bedoeld met bewegen. En is dat voor iedereen hetzelfde, en hoe zit het met die 10.000 stappen? En wat levert het op al dat bewegen? Holistisch coach en leefstijldeskundige Corinne Snijders beantwoord vragen van luisteraars.

  Luister in nieuw venster
 • Reanimatie

  • Zaterdag 18 februari 2023

  Rachel Morssink praat in NH Gooi Spreekuur over reanimeren en over alles wat daarmee te maken heeft. Gasten van deze week zijn Pieter Weijermans, planner in het gewone leven, maar daarnaast heel actief in de reanimatie-wereld. Landelijk en ook dichter bij huis: als burgerhulpverlener, als penningmeester van de EHBO Vereniging Hilversum én hij geeft cursussen reanimeren. En Hans Doorn, kent het belang van reanimeren en AED’s als geen ander. Ook actief in de reanimatiewereld, maar is ook ervaringsdeskundige aan de andere kant. Want bijna drie jaar geleden overleefde hij een hartstilstand op de tennisvereniging dankzij een AED die hij notabene zélf had laten ophangen. Sterker nog, de redders waren zijn eigen reanimatie-cursisten!

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi Speekuur - Depressie

  • Zaterdag 11 februari 2023

  Een depressie, wat is dat, hoe komt het en wat kun je eraan doen. Wat is het verschil met overspannen zijn, een dipje hebben of een burn-out? En kan het ons allemaal overkomen? We hebben het erover met medisch psycholoog Suzanne van der Heijden en Psychiater Frank Gerritse van Tergooi MC… Volgende week praten we over reanimeren. Heb je vragen, stuur ze naar spreekuur@nhgooi.nl Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op 113.nl.

  Luister in nieuw venster
 • NH Gooi Speekuur - Wereldkankerdag

  • Zaterdag 04 februari 2023

  Vandaag is het Wereldkankerdag. Deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor jou en je dagelijks leven. En niet alleen voor jou als patiënt, maar ok voor de mensen om je heen. We praten hierover met Pieter van den Berg, internist-oncoloog bij Tergooi MC…

  Luister in nieuw venster

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren