ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse kunstenaar en jongeren transformeren reddingsboot tot kunstwerk | NH Gooi

Hilversumse kunstenaar en jongeren transformeren reddingsboot tot kunstwerk

  • Regio Streek
  • Afgelopen woensdag om 07:55 | bijgewerkt: om 12:51 uur
  • Erik Bootsman

De Hilversumse kunstenaar Niek Wagemans gaat deze zomer samen met jongeren een oude reddingsboot ombouwen tot een kunstwerk. De reddingsboot is gered van de sloop en moet de basis worden van een kunstwerk dat getoond moet gaan worden op een nieuw festival voor jongeren.

Erik Bootsman

Zo'n kunstwerk maken met jongeren gebeurt niet alleen in Hilversum, maar op meer plekken in het land. Jongeren tussen de twaalf en achtien jaar kunnen meedenken hoe het eruit komt zien en het uiteindelijk ook samen gaan bouwen. 

Tentoonstelling

In augustus wordt een aantal weken aan het enorme kunstwerk gebouwd. Het kunstwerk wordt vervolgens vlak na de zomer samen met de andere kunstwerken van Future Village, onthuld op het festivalterrein de Bosspot in Amersfoort. Future Village is een nieuw festival, voor en door jongeren.

Het project komt uit de koker van de ELJA Foundation, opgericht door Els Blokker. Haar stichting richt zich op jongeren en probeert met kunst en cultuur de connectie onder jongeren te bevorderen.