ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse kinderen spelen tassen vol gedoneerde spelletjes met ouderen | NH Gooi

Hilversumse kinderen spelen tassen vol gedoneerde spelletjes met ouderen

  • Regio Hilversum
  • Woensdag 05 juni om 07:00
  • Robbert Bianchi
NH Nieuws

In Hilversum gaat June Hoogcarspel samen met kinderen spelletjes spelen met ouderen. Het initiatief is afkomstig van de leerlingenraad van de Nassauschool. Ze wilden iets goeds doen voor ouderen. Al snel bleek dat de ouderen in verzorgingstehuis Alba graag spelletjes wilden spelen, maar ook dat ze een tekort aan spelletjes hadden.

Dus moesten er eerst voldoende spelletjes verzameld worden. Daarvoor werd door de leerlingen zelf een oproep gedaan op NH Radio bij June tot Twee. Veel luisteraars doneerden gul. Het leverde June tassen vol spelletjes op.

Spelletjes met kinderen June
leerling Sharifa speelt mikado met een blinde mevrouw|NH Media

Voor de ingang van het verzorgingstehuis Alba in Hilversum ontmoet June de kinderen van de Nassauschool. Sharifa, Aslihan, Fenna, Evy en Berg zijn blij verrast door de grote hoeveelheid spelletjes, die June bij zich heeft. Samen gaan ze vervolgens op weg naar de wachtende ouderen in het tehuis.

De ouderen reageren opgewekt als ze de kinderen zien binnenkomen. De grote tafel van de gemeenschappelijke ruimte is als snel gevuld met stapels spelletjes. Vandaag is de eerste keer dat ze spelletjes gaan spelen met ouderen. Wordt het een succes, dan gaan ze voortaan elke twee weken langs bij het verzorgingstehuis. 

"Je merkt dat de ouderen het leuk vinden en wij vinden het ook leuk, dat is een win-winsituatie"
Berg Calis (10) leerling OBS Nassauschool

Voor de ouderen is het spelletjes doen een welkome afwisseling. "Veel ouderen zijn eenzaam. Dat de kinderen langskomen en spelletjes met ze komen doen vinden ze heel erg leuk", vertelt welzijnscoördinator Hilverzorg Kim Meijer aan June.

Ook de 10-jarige Berg Calis is onder de indruk van hoe fanatiek de ouderen aan de spelletjes beginnen "Je merkt dat de ouderen het leuk vinden en wij vinden het ook leuk, dat is een win-winsituatie", vertelt hij aan June, terwijl hij Mens Erger Je Niet speelt met een van de ouderen.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.