ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verhalen van Hilversummers tot leven gebracht in gigantische kijkdoos | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Woensdag 22 mei om 12:17 | bijgewerkt: om 20:25 uur
  • Erik Bootsman

Er is vanaf vandaag nogal een bijzondere verschijning te zien in Hilversum: de 'Mediaplein Mobiel'. Het is een kijkdoos in containerformaat, met daarin projecties van verhalen van Hilversummers. Dat wordt gedaan vanwege het 600-jarig bestaan van Hilversum. Van mei tot en met december reist het gevaarte door de wijken.

Erik Bootsman

Hilversummers én bezoekers van het dorp zijn uitgenodigd om hun perspectief op Hilversum te tonen door dat in een kijkdoos te verbeelden. Hoe zien zij de toekomst van het dorp? Welke herinneringen koesteren ze aan Hilversum? Wat is hun favoriete plek in Hilversum? \

De geknutselde kijkdozen worden ‘ingescand’ en vervolgens getoond in een levensgrote versie van de kijkdoos. De Mediaplein Mobiel is als het ware een XXL-versie van de kijkdoos: het is een ‘mini-media-museum’ vol grote digitale schermen en media-technologieën.

“Een kijkdoos is eigenlijk een soort tv-studio zoals er velen zijn in Hilversum. Alleen in déze studio bepaal jíj welk verhaal er uitgezonden wordt.”
René van Engelenburg

De Mediaplein Mobiel is het geesteskind van belevenis-ontwerper René van Engelenburg. "Een kijkdoos is eigenlijk een soort tv-studio zoals er velen zijn in Hilversum. Alleen in déze studio bepaal jíj welk verhaal er uitgezonden wordt", zegt hij.

Deelnemers kunnen in hun kijkdoos knippen, plakken, tekenen, schilderen, maar ook bewegende beelden toevoegen. Zelfs een persoonlijk verhaal kan worden ingesproken waarmee iedereen zijn eigen museum voorziet van commentaar.

Tekst gaat door onder de foto's.

De Mediaplein Mobiel komt het Hilversum 600-feest naar de wijken op een manier die past bij een mediastad: samen verhalen vertellen en maken. 

Zoals de naam al doet vermoeden verwijst de Mediaplein Mobiel ook naar het Mediaplein, zeg maar de nieuwe Kerkbrink en winkelpassage de Gooise Brink. Met de komst van de nieuwe bibliotheek, een nieuw depotgebouw van Beeld & Geluid in het oude BCC-gebouw en een vernieuwde inrichting, zal de Kerkbrink halverwege volgend jaar hét Mediaplein van de Hilversummer worden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren