ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Rugbyers RC 't Gooi pakken voor vijfde keer in clubhistorie de landstitel | NH Gooi
  • Regio Streek
  • Thema Sport
  • Zaterdag 25 mei om 14:41 | bijgewerkt: om 19:04 uur
  • Frank van der Meijden & Thomas Brood

Voor het eerst sinds 2018 zijn de rugbyers van RC 't Gooi landskampioen geworden. In de finale van de ereklasse werd Haagsche RC met 22-12 verslagen. In de eerste helft bouwde de ploeg van Gareth Gilbert een marge op van tien punten en die voorsprong werd, ondanks een enorme hoosbui, in de tweede helft vastgehouden. 

Feest bij de rugbyers van RC 't Gooi
Feest bij de rugbyers van RC 't Gooi Gerard Spaans/Orange Pictures

Bij rust stond RC 't Gooi met 17-7 voor. In de tweede helft kwamen de Noord-Hollanders niet meer in de problemen en zo kon de champagne ontkurkt worden. Voor de ploeg uit Naarden was het de vijfde keer dat ze landskampioen werden. 

Vikas Meijer was belangrijk met zeven punten voor de nieuwe landskampioen. Meijer benutte twee conversies (2 punten) en schoot een penalty door de palen (3 punten). "Dit is genieten. Niemand sprak bij aanvang van de play-offs over 't' Gooi. Het ging alleen maar over Haagsche en Eemland. Maar wij bleven in elkaar geloven en zo is het ons gelukt."

Tekst gaat verder na video met reacties van de spelers van RC 't Gooi. 

NH Sport/Frank van der Meijden

Naast een hoofdrol voor Meijer, had ook Max van Hilst een belangrijk aandeel in de zege. Het 20-jarige talent van de Noord-Hollanders was in de tweede helft met een mooie actie verantwoordelijk voor een belangrijke try (5 punten), maar hij kon helaas de wedstrijd niet uitspelen. Van Hilst werd na alle festiviteiten naar het ziekenhuis gebracht vanwege een gebroken been. 

Gedroomd afscheid

Voor Gareth Gilbert was het een extra beladen dag. De in Botswana geboren trainer kondige eerder aan dat de finale van vandaag zijn laatste wedstrijd zou zijn bij 't Gooi. Gilbert neemt dus afscheid met een landstitel. "Ik ben enorm trots. We zijn een hechte groep. Ik ben al 21 jaar bij deze club. RC 't Gooi is een deel van mijn leven geworden."

Max van Hilst moest uiteindelijk naar het ziekenhuis met een beenbreuk
Max van Hilst moest uiteindelijk naar het ziekenhuis met een beenbreuk NH Sport/Frank van der Meijden

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar sport@nhsport.nl of bel 088 - 850 51 52

 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren