ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Syrische vluchteling Tafwiq bouwt nieuw leven op in Hilversum | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Zondag 28 april om 09:00 | bijgewerkt: om 10:08 uur
  • Mika Mulder

Gevlucht uit Syrië, en nu in een Hilversums hotel: dat is de realiteit voor Tafwiq (30). Met behulp van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) leert hij Nederlands en werkt hij aan zijn toekomst. "Hopelijk hier in Hilversum, want iedereen is hier zo aardig."

NH Nieuws

De Syrische Tafwiq woont nu acht maanden in Nederland. Hij kwam binnen in Ter Apel, en nu is hij al enige tijd in hotel Gooiland in Hilversum. Tafwiq: "Ik vind het enorm fijn in Nederland, de mensen kijken mij niet aan alsof ik vluchteling ben, zoals in Turkije waar mijn familie nu woont."

Een betere toekomst

Het COA helpt mensen zoals Tafwiq in te burgeren en hun plekje in de Nederlandse maatschappij te krijgen. Emily is programmabegeleider bij het COA, waar zij onder andere activiteiten met de bewoners regelt en de contacten met betrokken organisaties onderhoudt. "Het mooiste aan mijn werk is dat ik mensen kan helpen aan een betere toekomst, het zien van hun vooruitgang en hoe snel ze de Nederlandse taal onder de knie hebben."

Tafwiq leert naast de Nederlandse taal, ook de Nederlandse cultuur kennen door middel van lessen die worden aangeboden. Later zou hij graag een eigen kledingwinkel openen in Hilversum. "In Syrië werkte ik in een kledingwinkel en mijn hele familie bestaat uit ondernemers, dus treed ik graag in hun voetsporen."

Gooise Hangijzers

Astrid De Vries van het COA is te gast bij de NH-talkshow Gooise Hangijzers, om te praten over dit onderwerp. De uitzending is via deze link te bekijken. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren