ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Jongeren kunnen zaterdag gratis HPV-vaccinatie halen op Stationsplein in Hilversum | NH Gooi

De landelijke campagne van HPV18+ loopt af. Tot eind deze maand kunnen jongvolwassenen zich gratis laten vaccineren tegen het virus. Komende zaterdag komt de landelijke HPV18+ bus naar het Stationsplein in Hilversum. Hier kunnen jongeren zich op een laagdrempelige manier toch nog laten vaccineren.

HPV Banner
GGD

De campagne is gericht op jongeren tussen de 19 en 27 jaar (geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003). De bescherming bestaat uit twee vaccinaties voor HPV, waar minimaal vijf maanden tussen moet zitten. Jongeren kunnen zich hier tot en met 31 mei nog gratis voor laten vaccineren, daarna is het voor eigen rekening. Ook het tweede vaccin is dus vanaf 1 juni niet meer gratis.

Tot die tijd kunnen de jongeren elke woensdagavond bij de vrije inloop van de GGD Gooi en Vechtstreek de prik halen. Ze kunnen ook op 11 en 31 mei langskomen bij de prik-bus op het Stationsplein in Hilversum tussen 10.00 en 16.00 uur.

7000 prikken

Dit is niet de eerste keer dat de HPV18+ bus naar Hilversum komt. Vorig jaar konden jongeren zich hier ook vaccineren. Toen zijn er 449 prikken gezet. In totaal zijn er vorig jaar zo'n zevenduizend HPV-prikken gezet in de Gooi en Vechtstreek.

Wat is HPV?

HPV is een besmettelijk virus dat kan leiden tot kanker in de mond- en keelholte, penis, anus, vagina, schaamlippen en baarmoederhals. Acht op de tien mensen komen in aanraking met het besmettelijke HPV. Van deze mensen wordt tien tot twintig procent ziek. Die mensen lopen het risico op kanker. Door seks of door elkaar op intieme plekken aan te raken kan HPV worden overgedragen. Met een vaccinatie tegen HPV kun je dit voorkomen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren