ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Afrikadag Festival in Hilversum nu nog inclusiever, eigen plek voor jongeren | NH Gooi

De vierde editie van het Afrikadag Festival in Hilversum komt er weer aan en dit keer probeert Stichting Hilversum One het evenement nog iets inclusiever te maken. De organisatie hoopt met een eigen plek voor jongeren meer jonge gasten te trekken naar deze dag vol muziek, dans en lekker eten. "Hopelijk vindt de jeugd het dan nog leuker om te komen", aldus Sly Nldovu van de organisatie. 

Afrikadag 2023
Afrikadag vorig jaar. Stichting Hilversum One

Op zaterdag 25 mei is de Oude Haven weer het decor van de Afrikadag: het festival waar Hilversum kennismaakt met de Afrikaanse cultuur, georganiseerd door stichting Hilversum One.

Het festival lijkt steeds populairder te worden in de mediastad. Volgens Sly waren er vorig jaar zo'n 8.000 bezoekers. Dit keer rekent zij opnieuw op veel publiek. De voortekenen zijn goed. "De early bird-tickets waren binnen één week uitverkocht", vertelt ze enthousiast.

Speciale plek voor jongeren

Maar wat altijd lastig is op dit soort festivals is om ook veel jongeren te trekken. "Al hoeven wij zeker niet te klagen, maar toch vonden we het belangrijk dat er een plek kwam waar jongeren samen kunnen chillen", vertelt Sly. "Speciaal voor hen zetten we een tent op het festival met jonge DJ's. Daar draaien ze muziek die de jeugd leuk vindt."

De rest van het festival zal net als voorgaande jaren weer gevuld zijn met kraampjes vol Afrikaanse producten, muziek en activiteiten voor jong en oud. En dat voor een betaalbare prijs, zo meent Hilversum One: de tickets kosten tussen de 6 en 8 euro. Kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

Zie hieronder de reportage van vorig jaar toen NH een bezoek bracht aan dit 'meest gemengde festival' van Hilversum.

NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren