ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Acht maanden jeugddetentie en jeugd-tbs voor 19-jarige vrouw na rooftocht door 't Gooi | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Dinsdag 09 april om 17:16 | bijgewerkt: om 17:19 uur
  • Daan Visser

De 19-jarige vrouw krijgt acht maanden jeugddetentie en jeugd-tbs opgelegd voor het plegen van drie overvallen in één nacht in Hilversum en Bussum. Dat bepaalt de rechter. De vrouw reed vorig jaar, samen met een toen minderjarige vriendin, op de scooter met een nepwapen door 't Gooi, waarmee ze drie jonge vrouwen van hun spullen beroofden. 

Twee vrouwen op nachtelijke rooftocht door hilversum
Inter Visual Studio

De rechter acht de nachtelijke rooftocht ook bewezen en geeft de jonge vrouw een straf van acht maanden jeugddetentie met onvoorwaardelijke jeugd-tbs. Twee weken eerder werd door het OM vijf maanden jeugddetentie met onvoorwaardelijk jeugd-tbs geëist.

Ondanks het feit dat de vrouw tijdens het plegen van de overvallen al volwassen was, kiest de rechter toch voor jeugdstrafrecht. Zij volgt daarmee het advies van de Reclassering, psychiater en psycholoog die de vrouw hebben onderzocht. 

Nachtelijke rooftocht

De op dat moment 18-jarige vrouw is in de vroege ochtend van 15 juni vorig jaar met een 17-jarige medeverdachte op de scooter op rooftocht geweest. Onder dreiging van een nepvuurwapen heeft het duo drie jonge vrouwen overvallen. De slachtoffers hebben allemaal ongeveer dezelfde leeftijd als de verdachten. Het Openbaar Ministerie (OM) liet eerder weten nog onderzoek te doen naar de medeverdachte.

De eerste overval vindt plaats op de Herenstraat in Bussum. De vrouwen op de scooter stappen af bij het slachtoffer, die net van een feestje komt. De twee overvallers gaan voor en achter de jonge vrouw staan, de voorste haalt het wapen tevoorschijn en richt het op haar hoofd. Ze dwingen haar tot het geven van haar mobiele telefoon. 

Dan rijdt het duo door naar Hilversum om op de Bussumergrintweg en de Taludweg opnieuw twee jonge vrouwen te overvallen. De overvallers maken tijdens hun tocht onder andere mobiele telefoons, tassen en identiteitskaarten buit. Wat er precies met de buit is gedaan blijft echter onduidelijk.

Tijdens de inhoudelijke behandeling gaf de vrouw toe deze nachtelijke reeks aan roofovervallen te hebben gepleegd en dat ze spijt heeft. Ook bood ze meerdere malen haar excuses aan richting één van de slachtoffers, die toen in de zittingszaal zat. "Ik snap dat je dit van mij denkt, maar je hoeft niet bang voor mij te zijn. Ik heb echt spijt."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren