ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Veel klachten vliegherrie boven Gooi, maar geen inspraak van bewoners | NH Gooi

Veel klachten vliegherrie boven Gooi, maar geen inspraak van bewoners

  • Zaterdag 22 juni om 16:00
  • Mary Voigt (NH Gooi)

De hinder van vliegherrie blijft toenemen, ondanks het vonnis van de rechtbank dat de Staat de wet- en regelgeving hierop moet aanpassen. Jan Stolker, vertegenwoordiger namens de inwoners van het Gooi bij de Maatschappelijke Raad Schiphol, maakt zich zorgen: "Het eerste kwartaal steeg het aantal klachten boven Hilversum met 40 procent."

Vliegtuig laag over woning
Vliegtuig laag over woning|NH Media

Kandidaat-minister Madlener geeft aan 'hoopvol te zijn dat Schiphol verder kan groeien' en dat terwijl het aantal klachten in heel Nederland het afgelopen jaar met 50 procent is toegenomen. De klachten over geluidshinder van Schiphol komen binnen bij BAS, het Bewoners Aanspraakpunt Schiphol. 

Met de komst van een vierde aanvliegroute, waar al langer sprake van is, en de inzet van groei van het aantal vluchten, leeft de angst dat de overlast voor omwonenden verder toeneemt. Er is inmiddels een petitie gestart die 70.000 mensen hebben ondertekend.

NH Gooi-verslaggever Mary Voigt vroeg Jan Stolker, vertegenwoordiger van de inwoners in het Gooi in de MRS, om een reactie op deze en andere recente ontwikkelingen in het Schiphol-dossier.

Klik op deze link om het interview te beluisteren.

NH Gooi Zaterdag - Stand van zaken over het vliegverkeer in de regio

Jan Stolker
In 2023 is het aantal klachten over vliegherrie in onze regio is met 50 % gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Ook dit jaar is er weer een stijging van ca 40 %, toch besluit de minister om de geplande krimp van het aantal vluchten te halveren naar 30.000. En dan ook nog een vierde aanvliegroute? Wat staat ons te wachten en wat kunnen de inwoners doen? Onze collega Mary Voigt vraagt het aan Jan Stolker, die onze regio vertegenwoordigt in de Maatschappelijke Raad Schiphol. Dit fragment werd uitgezonden in de NH Gooi Zaterdag. Presentatie: Michel Rudolphie en Mischa Spelt.