ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wéér stapt een Hilversumse wethouder op, derde in korte tijd | NH Gooi

Wéér stapt een Hilversumse wethouder op, derde in korte tijd

  • Donderdag 23 mei om 21:50 | bijgewerkt: om 21:52 uur
  • Redactie

De Hilversumse wethouder Arno Scheepers stapt op. Scheepers is de derde wethouder in korte tijd die zijn werk neerlegt. De voormalig wethouder blijft wel actief binnen de politiek, hij is inmiddels al voorgedragen als burgemeester van Voorne aan Zee, meldt omroep Rijnmond.

Sluis 't Hemeltje Arno Scheepers
Wethouder Arno Scheepers heeft 't Hemeltje trots heropend|NH Media / Julian Fillekers

De afgelopen weken was het al rumoerig binnen de gemeente. Na wethouders Karin Walters en Karin van Hunnik stapt nu ook wethouder Arno Scheepers op. Scheepers was sinds 2018 actief als wethouder in Hilversum en zal naar alle waarschijnlijkheid verder gaan als burgemeester van Voorne aan Zee.

Burgemeester

Arno Scheepers is donderdagavond aangedragen door de gemeenteraad van Voorne aan Zee, de aanbeveling wordt nu overgedragen aan de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Die draagt de aanbeveling weer over aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Hugo de Jonge.

Als de Jonge de aanbeveling overneemt, zal Arno Scheepers op donderdag 11 juli officieel benoemd worden tot burgemeester van Voorne aan Zee.