ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Mishandelde man Hilversum overwoog om tanden eruit te halen: "Verschrikkelijke pijn" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Donderdag 23 mei om 06:10 | bijgewerkt: donderdag 30 mei om 21:21 uur
  • NH

De 29-jarige man die in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december in Hilversum is mishandeld, houdt daar levenslang last van. Om zijn gebit te reconstrueren, werd gebruik gemaakt van schroeven. Die operatie na de vechtpartij noemt hij in Opsporing Verzocht 'verschrikkelijk'. 

Bureau NH Afgemeld

Update 30-05-2024

Wegens ontwikkelingen in het politieonderzoek is de video waarop de verdachte staat verwijderd.

Drie vrienden pakken hun fietsen en verlaten - na een nachtje stappen - de kroeg aan De Groest. Een jongen op een bankje roept of hij iets mag vragen. Eén van de wegfietsende feestgangers roept 'nee'. 

Ze worden vervolgens uitgescholden. Eén van hen, een 29-jarige man, stapt van zijn fiets en vraagt wat er aan de hand is. De jongens op het bankje staan op, de verdachte met het bomberjack slaat de 29-jarige uit het niets op zijn kaak, zoals op bovenstaande beelden te zien is.

Eerste hulp

De volgende ochtend gaat hij naar de eerste hulp. Hij wordt geopereerd aan zijn kaak en heeft daar nu permanent twee titaniumplaten in zitten. Zijn kaak was namelijk op diverse plekken gebroken. Op onderstaande foto’s zie je het letsel aan zijn mond.

Fysieke, maar ook zeker mentale schade bij het slachtoffer dus. Hij doet zijn verhaal bij Opsporing Verzocht: “We waren op stap met een groep vrienden. We gingen uit naar de kroeg. Op een gegeven moment was het 05.00 uur en moesten we allemaal onze fietsen halen.”

Vervolgens ontstond een woordenwisseling. “Ze zeiden in mijn ogen iets met je moeder of zoiets. Toen ik stopte, ben ik drie keer achter elkaar op de grond geslagen. Ik merkte dat er heel veel bloed uit mijn mond kwam. En dat mijn voortanden aan de onderkant scheef stonden. Dat het los zat en dat het niet klopte, dat voelde ik meteen eigenlijk.” 

De operatie die daarop volgt, noemt hij 'verschrikkelijk'. “Er werden schroeven in mijn mond gezet. Toen ik net weer aan het werk was, was het heel heftig. Ik heb echt heel vaak overwogen om die tanden er uit te halen, want het deed veel pijn.”

"Er werden schroeven in mijn mond gezet. Ik heb echt heel vaak overwogen om die tanden er uit te halen, want het deed veel pijn"
Slachtoffer van de zware mishandeling

De verdachte is licht getint en kan minderjarig zijn. Hij heeft donker haar, achterovergekamd met een lichte slag. Verder wordt geschat dat hij tussen de 1.75 meter en 80 kilo. Hij droeg tijdens de mishandeling een bomberjack, een jas van het merk Fubu. 

Emotioneel herstel

Slachtoffers van zulke geweldsdelicten krijgen veelal een klap te verduren. Eerst het fysieke letsel en pas daarna kunnen slachtoffers vaak werken aan emotioneel herstel, zegt Roy Heerkens van Slachtofferhulp Nederland. "Als je te maken krijgt met ernstig geweld in bijvoorbeeld een uitgaansgelegenheid is die impact enorm.”

“Iets wat plotseling gebeurt: je wordt erdoor overvallen en je hebt vaak te maken met fysiek herstel, zoals een gebroken neus of kaak. En we weten dat in de eerste paar dagen en weken de aandacht vooral gaat naar fysiek herstel, waardoor emotioneel herstel soms achterloopt.”

Mensen beginnen pas vaak véél later aan de emotionele verwerking en zitten dan langer in de lappenmand. "Mensen die op de lange termijn last hebben van somberheid of een verminderd veiligheidsgevoel moeten echt contact zoeken.”

Zie hieronder de dringende oproep van Slachtofferhulp.

NH Nieuws

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren