ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gemeente Huizen verwacht tekort in begroting; grote zorgen over verschraling | NH Gooi

Gemeente Huizen verwacht tekort in begroting; grote zorgen over verschraling

  • Zaterdag 22 juni om 19:00
  • Wouter Schutte (NH Gooi)

Wethouder Bert Rebel van de gemeente Huizen maakt zich grote zorgen over de voorgenomen kortingen in het gemeentefonds, het bedrag dat gemeenten krijgen uit Den Haag. De kans dat de gemeentelijke dienstverlening hierdoor 'verschraalt' is volgens de wethouder groot.

Gemeentehuis van Huizen
Gemeentehuis van Huizen|NH Media

Rebel maakt zich zorgen over de inhoud van de recent uitgekomen meicirculaire. Daarin staan de voorgenomen kortingen op het gemeentefonds. Hij ziet zichzelf gesteld voor een grote uitdaging.

Bij alle gemeenten in Nederland zal in totaal 3 miljard euro minder binnenkomen en dat zal volgens Rebel ook in de gemeente Huizen 'onherroepelijk leiden tot een discussie over verschraling van de gemeentelijke dienstverlening'. Het bijstellen van de ambities van de gemeente Huizen wordt niet uitgesloten.  

Luister via deze link naar de reportage bij NH Gooi-radio.

NH Gooi Zaterdag - Meicirculaire: wat betekent het voor Huizen?

Wethouder Rebel © NH Gooi 2024
Twee maal per jaar wordt door het Rijk in mei en september het Gemeentefonds, de hoofdinkomsten bron voor gemeenten, bijgesteld. Wat zijn de gevolgen van de meicirculaire voor een gemeente als Huizen en wat betekent dit voor de toekomstige gemeentelijke dienstverlening? Verslaggever Wouter Schutte zocht deze week de wethouder financiën Bert Rebel op. Dit fragment werd uitgezonden in de NH Gooi Zaterdag. Presentatie: Michel Rudolphie en Mischa Spelt.