ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise 'schuldhulpmaatjes' helpen steeds groter wordende groep jongeren met schulden | NH Gooi

Gooise 'schuldhulpmaatjes' helpen steeds groter wordende groep jongeren met schulden

  • Vrijdag 24 mei om 12:02
  • Eva Doesborgh & Mika Mulder

Een steeds groter wordende groep Gooise jongeren heeft schulden. Dat komt onder meer door hoge studiekosten of een hoge huur, maar ook uitgaven die het liefst achteraf pas betaald worden. Gooise 'schuldhulpmaatjes' proberen deze groep te helpen. 

NH Nieuws

De Gooise schuldhulpmaatjes willen mensen helpen om financieel zelfredzaam te worden. Ze koppelen mensen met schulden aan getrainde vrijwilligers, de 'maatjes'. 

Deze maatjes helpen de hulpvragers hun financiën op een rijtje te krijgen, een budget op te stellen en hun schulden af te lossen. De stichting werkt samen met gemeenten, kerken en andere organisaties om een breed netwerk van hulp te bieden.

Meer jongeren

De maatjes ontmoeten steeds meer jongeren. "Jongeren zijn een groep die steeds vaker te maken krijgt met financiële problemen", vertelt Aafke Vreugdenhil, voorzitter van de Gooise schuldhulpmaatjes. "Denk aan hoge studiekosten, lage inkomsten uit bijbaantjes." 

Maar ook de verleiding van gemakkelijke leningen, zoals kopen op afbetaling, helpt niet mee. 

De Gooise schuldhulpmaatjes werken daarom steeds vaker met speciale programma's voor jongeren. De maatjes helpen jongeren met het maken van een aflossingsplan, het aanvragen van steun en het onderhandelen met schuldeisers.