ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vijf verdachten Mallorcazaak niet eens met schadevergoeding en gaan in cassatie | NH Gooi
  • Regio Streek
  • Afgelopen zaterdag om 18:27 | bijgewerkt: om 18:35 uur
  • Redactie

Vijf van de zeven verdachten uit de Mallorcazaak, waarin de dood van de 27-jarige Carlo Heuvelman centraal stond, gaan in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. Ze zijn het niet eens met de schadevergoeding die ze moeten betalen aan de toenmalige vriendin van Heuvelman. 

Mallorca verdachten
Beeldbewerking NH Media

Anis Boumanjal, advocaat van een van de verdachten, bevestigt dit aan de NOS.

Het hof wees de toenmalige vriendin van Heuvelman een schadevergoeding van 218.057 euro toe, die door de vijf verdachten moet worden betaald.

Volgens Boumanjal 'ontbreekt de juridische basis' voor de toekenning. Tegen het tv-programma RTL Boulevard zegt hij dat er 'juridisch wel wat af te dingen valt op het gegeven dat zij afhankelijk was van zijn inkomsten'.

Geen fiscale partners

Daniel Fontein, advocaat van een van de andere verdachten, zegt tegen de redactie van het programma dat de vriendin niet bij Heuvelman stond ingeschreven. Ook waren de twee volgens Fontein geen fiscale partners.

Carlo Heuvelman overleed ruim tweeënhalf jaar geleden door extreem uitgaansgeweld op Mallorca. Meerdere jongens uit Hilversum werden verdacht van doodslag, waaronder hoofdverdachte Sanil B. Hij zou, samen met twee of drie anderen, op Carlo hebben ingetrapt terwijl hij al op de grond lag.

Onvoldoende bewijs

Het gerechtshof oordeelde in maart van dit jaar dat er onvoldoende bewijs was om een van de jongens te veroordelen voor de doodslag van Carlo. Zo waren volgens het hof de getuigenverklaringen te onduidelijk en beïnvloedbaar. Op de schoen van hoofdverdachte Sanil B. was een DNA-spoor van Carlo gevonden, maar dat was dusdanig weinig dat het niet direct gelinkt kon worden aan het geweld tegen Carlo.

Wel kreeg Sanil B. in hoger beroep een celstraf van 32 maanden, waarvan drie voorwaardelijk, voor poging tot doodslag op twee andere personen en voor openlijke geweldpleging. Die straf zat hij ten tijde van de uitspraak al grotendeels uit in voorarrest.

Verdachten Mees T. en Hein B. kregen 14 en 15 maanden cel voor openlijke geweldpleging, Kaan B. en Daan van S. kregen 11 maanden, waarvan 83 dagen voorwaardelijk, Lukas O. werd veroordeeld tot 18 dagen cel en een taakstraf van 240 uur en Stan F. kreeg een taakstraf van 110 uur.

In cassatie

De Hoge Raad is cassatierechter. Dat wil zeggen: een hoogste rechter die niet alle aspecten van een zaak kan beoordelen, maar alleen kan nagaan of de lagere rechter (een rechtbank of een gerechtshof) zich aan het recht en de procesregels heeft gehouden en of het hof zijn uitspraak voldoende heeft gemotiveerd. Als daarin fouten zijn gemaakt, moet de zaak over. 

Bron: Hoge Raad

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren