Het doek is gevallen voor d'Oude BRINK. Foto: aangeleverd
BUSSUM - Het is over en uit voor d'Oude BRINK in Bussum. De eigenaren van het restaurant-café op de Brinklaan 62 laten woensdag in een verklaring op Facebook weten per direct hun deuren te sluiten. "Soms is liefde, inzet en passie gewoon niet genoeg in een dorp waar de koek inmiddels te klein is geworden voor het aantal monden."
"Lieve gasten, vrienden en volgers van d'Oude BRINK", beginnen Sanjai Mehilal en Diana Bogert van
d'Oude BRINK hun verklaring, waar ze een afbeelding van een gebroken hart bij plaatsen. "Na 7 jaar knallen, ploeteren, zweten, lachen, koken, shaken en dromen… Moeten we nu met pijn in ons hart mededelen dat het doek is gevallen." Mehilal en Bogert hebben naar eigen zeggen alles geprobeerd om de zaak draaiende te houden, maar het mocht niet baten.
Ze laten daarmee doorschemeren dat dit niet heeft gelegen aan hun inzet, maar wel aan de moordende concurrentie waar ze als horecazaak mee te maken krijgen. "Zoals Bussum het tegenwoordig graag ziet: 'We moeten allemaal even snuffelen aan het kontje van het nieuwe hondje.' Alleen zijn er ineens ontzettend veel nieuwe hondjes bijgekomen."
'Jammer, jammer, jammer'
Er wordt met veel medeleven gereageerd onder het bericht: "Wat ontzettend jammer, we kwamen graag voor lunch en diner bij jullie. Sterkte met dit besluit" en: "Heeeeeel erg jammer!!!! Ik heb genoten van het heerlijke eten, goede bediening en gezellige sfeer. Dit bericht had ik totaal niet zien aankomen! Zo jammer!!!"
Nog een greep uit de tientallen reacties laat zien dat de plek leefde onder de Bussumers. "Als we er gegeten hadden, was het altijd de moeite waard geweest en ook altijd vriendelijke bediening."
Er worden warme herinneringen gedeeld: "Wat een schrik, maar jullie waren echt een super leuke eetgelegenheid. Wij kwamen echt met liefde bij jullie, met zijn tweeën of met de hele familie, voor verjaardagen en even gezellig samenzijn. Dan was 2 weken geleden onze laatste keer gezellig en vooral lekker eten bij jullie."
In hetzelfde bericht wordt ook nog even gereageerd op de competitie waar Mehilal en Bogert het over hebben. "Sterkte met dit te verwerken. Maar weet: aan jullie heeft het niet gelegen. Heel veel geluk samen, er is inderdaad te veel in Bussum."
Met opgeheven hoofd en warm hart
d’Oude BRINK opende in 2018 de deuren in een karakteristiek pand aan de Brinklaan, dat ooit de ijzerwarenwinkel van de familie Ruegg huisvestte. Het gebouw dateert uit 1907 en was decennialang een bekend adres in Bussum, onder meer vanwege de verkoop van schaatsen met een eigen merkteken. Met de komst van d’Oude BRINK kreeg het pand opnieuw een centrale plek in het dorpsleven.
Het restaurant-café was de gezamenlijke droom van chef-kok Sanjai Mehilal en gastvrouw Diana Bogert. Sanjai, afkomstig uit een grote Surinaams-Hindoestaanse familie in Amsterdam Oud-Zuid, ontwikkelde al vroeg een passie voor koken. Na zijn koksopleiding werkte hij jarenlang in de regio, onder andere bij Moeke Spijkstra en Café 't Bonte Paard.
De opening van d’Oude BRINK betekende de vervulling van zijn langgekoesterde wens om een eigen zaak te beginnen in het Gooi. Samen met Diana bouwde hij het restaurant uit tot een plek waar goed eten, gastvrijheid en lokale verbondenheid samen moesten komen.
"We willen jullie bedanken. Voor het vertrouwen. De mooie avonden. De herinneringen. Het meeleven. De roes van goede wijn en het geknetter van onze keuken. We zijn verdrietig, maar óók dankbaar", zo sluiten de eigenaren hun bericht af. "We nemen afscheid met opgeheven hoofd en een warm hart."