ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nu ook film in Het Theater in Blaricum | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Thema Algemeen
  • Zondag 29 januari 2023 om 13:58 | bijgewerkt: om 17:27 uur
Opening van het theater
Opening van het theater

Op zaterdagavond 28 januari verrichtten initiatiefnemers van Het Theater, Peter en Deirdre Blankenstein, samen met Rene Mioch de openingshandeling voor de ingebruikname van de filmfaciliteiten in Het Theater. Het unieke grote scherm wordt  niet verticaal maar horizontaal uitgerold. Met het geluid van alle kanten en met een nieuwe digitale projector, voldoet Het Theater volgens Peter Blankenstein helemaal aan de eisen van deze tijd.

Nadat er feestelijk werd geproost op de nieuwe mogelijkheid ook films in Dolby Surround te bekijken was er een kleine preview. Rene Mioch vertelde daarna persoonlijke anekdotes met (vaak nooit vertoonde) archieffragmenten van zijn gesprekken met de nationale en internationale (film)sterren. Het blijkt dat Mioch ook in het theater een boeiend en leuk verhaal kan neerzetten. Ook was er leuke interactie met de uitverkochte zaal en daarmee was dit een uitstekende aftrap van de filmambities van Het Theater.

Het Theater in Blaricum opende al in februari 2022 haar deuren en daarmee kwam voor de derde keer op die plaats een Theater. Al in de jaren '20 van de vorige eeuw was daar zaal Enzlin en na de oorlog werd dat zaal Faber. In de jaren 60 werd het studio(Soundpush), o.a. met Jaap Eggermont en later de gebroeders Bolland.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren