ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fragment gemist | NH Gooi

Fragment gemist

Zaagmans in de Avond

← Toon alles Programmainfo

  • Opvang jonge vluchtelingen Eemnes

    Zaagmans in de Avond

    Hoe graag de nieuwe regering er ook vanaf wil, de spreidingswet is nog steeds van kracht. Dus alle gemeenten in het Gooi moeten hun steentje bijdragen.

    Eemnes moet uitbreiden van 30 naar 60 opvangplekken en is dus van plan om hun huidige opvang op het bungalowpark naast de A1 uit te breiden. Hier worden op dit moment alleen jonge asielzoekers opgevangen.

    Onze verslaggever Daan Bakker ging in gesprek met wethouder Mirjam Havinga en vroeg haar onder andere waarom Eemnes ervoor gekozen heeft om deze alleenstaande jongeren op te vangen.

  • Erwin Ormel gemeenteraad Huizen

    Zaagmans in de Avond

    Gemeentelijke overheden hebben het zwaar. Niet alleen met de uitbreiding van hun taken, maar ook personeelsgebrek, te weinig  geld en rammelende  regels vanuit Den Haag maken het voor gemeentelijke bestuurders en ambtenaren er niet makkelijker op.

    Twee  jaar na de laatste gemeenteraadsverkiezingen zijn we halverwege de bestuurstermijn van de gemeenteraad en komen de plannen uit het coalitieakkoord in de uitvoeringsfase .

    En ook komen nieuwe verkiezingen en het Ravijnjaar in zicht . Wouter Schutte raakte aan de praat met Erwin Ormel, VVD-fractievoorzitter en raadslid in Huizen.

    Het werd een lang gesprek met een kijkje in de keuken van de gemeenteraad.

  • Fonteinkruid

    Zaagmans in de Avond

    Vandaag duikt onze redacteur Daan Bakker onder in de wereld van de Potamogetoncrispus, het Fonteinkruid. Velen schreven over de overlast en het wegmaaien van deze niet-exoot maar daar gaat nu dus verandering inkomen. De sterk invasieve groei vraagt om een gedegen journalistieke beschouwing. De komende weken ontrafelt Daan de verrassende geheimen achter deze waterplant. Luister naar zijn eerste bijdrage.

  • Brede welvaart in het Gooi

    Zaagmans in de Avond

    Het Gooi staat in het land vaak bekend als een reservaat voor rijke stinkers, maar hoe terecht is die reputatie en maakt geld echt gelukkig?
    Niet lang geleden verscheen een jaarlijks rapport over brede welvaart in Nederland, met ook regionale cijfers.
    Gooi en Vechtstreek loopt voorop en dat zal niemand echt verbazen.
    Hoewel: ook in onze regio komt armoede voor; het aantal klanten van de voedselbank groeit en ook bij ons komen we daklozen tegen op straat.
    Hoe moeten we dan die cijfers over brede welvaart zien? En wat is dat eigenlijk?
    En kunnen we zelf iets doen om onze welvaart te beïnvloeden?
    En welke middelen hebben onze lokale bestuurders?

    Ed ging hiervoor te rade bij een expert op dit gebied zodat we weten waarover we praten. Die stelt zichzelf voor:

    (Dit fragment is langer dan de uitzending).

  • Wonen in het Gooi (deel 1)

    Zaagmans in de Avond
    Wonen in het Gooi is fantastisch als je een dak boven je hoofd hebt. Maar als je bent aangewezen op een wachtlijst of te maken krijgt met een echtscheiding, baanverlies of een ander woonbehoefte loop je tegen de grenzen van de beschikbaarheid van de woningvoorraad aan. De komende uitzendingen plaatsen we Wonen in het Gooi in een breder perspectief. Zaagmans-redacteur Daan Bakker neemt ons deze uitzending mee in de elementen die de woningmarkt sturen, de toegankelijkheid voor jongeren en de voetangels en klemmen in de zoektocht naar een eigen dak boven je hoofd.
  • Winkelleegstand en centrumontwikkeling Bussum

    Zaagmans in de Avond
    Ieder jaar verschijnt de Provinciale Detailhandel Monitor, een overzicht hoe de winkelcentra, aanlooproutes, branches, duurzaamheid en veiligheid van winkelgebieden er bij staan. Belangrijk voor gemeentebesturen om te zien of de uitvoering van hun beleid op orde is en of er moet worden bijgesteld. Hilversum staat in de top 5 gemeenten met de grootste winkelleegstand en in Bussum proberen ze een alternatieve oplossing te zoeken voor de leegstand.