ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Charlotte Kool uit Kortenhoef verliest gele trui; landgenote Vollering slaat toe in tijdrit | NH Gooi

Charlotte Kool uit Kortenhoef verliest gele trui; landgenote Vollering slaat toe in tijdrit

  • Dinsdag 13 augustus om 18:05 | bijgewerkt: om 19:40 uur
  • Frank van der Meijden

Na haar twee eerdere spectaculaire ritzeges is Charlotte Kool haar gele trui kwijt geraakt in de Tour de France Femmes. Kool was vanmiddag in de tijdrit niet in staat om haar geringe voorsprong op de concurrentie te verdedigen. Demi Vollering, de topfavoriet voor de eindzege, ging er met de winst vandoor en is ook direct de nieuwe drager van het felbegeerde geel. 

Charlotte Kool is haar gele trui kwijt
Charlotte Kool is haar gele trui kwijt|PRO SHOTS / Jules van Iperen

"Ik hoopte dat ik ook na deze etappe het geel nog zou dragen, maar ik heb alles gegeven. Geen spijt", aldus de 25-jarige Kool na afloop. De sprintster had voorafgaand aan de start van de tijdrit een voorsprong van 20 seconden op Vollering. Vollering reed het parcours over 6,3 kilometer in een tijd van 7 minuten en 25 seconden. Kool was in de straten van Rotterdam uiteindelijk 25 seconden langzamer dan de nieuwe nummer één van het klassement. 

Kool, die rijdt voor Team DSM-Firmenich, baarde eerder vandaag en gisteren al opzien door zowel de eerste als de tweede etappe van de prestigieuze rittenkoers te winnen. "Dat was heel speciaal. Deze dag zal voor altijd in mijn geheugen blijven."

Puntenklassement

Ze zal zich nu gaan richten op het verdedigen van de groene trui, waarin ze woensdag in Valkenburg start in de vierde etappe. "Ik denk dat ik nog wat langer moet lijden", zei ze over de strijd om de puntentrui. 

De Tour de France Femmes gaat morgen verder met een etappe van Valkenburg naar Luik, deels over de parcoursen van de klassiekers Amstel gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. De slotetappe is aanstaande zondag. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar sport@nhsport.nl of bel 088 - 850 51 52