ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse MH17-herdenking vanaf volgend jaar om de vijf jaar | NH Gooi

Hilversumse MH17-herdenking vanaf volgend jaar om de vijf jaar

  • Donderdag 11 juli om 15:21 | bijgewerkt: maandag 15 juli om 16:42 uur
  • Gooise streekredactie

De Hilversumse herdenking van de ramp met de MH17 wordt vanaf volgend jaar om de vijf jaar gehouden, zo meldt de gemeente Hilversum. Dit is in lijn met de landelijke MH17-herdenking. 

MH17-monument Hilversum, Dudok Park
MH17-monument Hilversum, Dudok Park|NH Media / Mark Arents

Woensdag 17 juli is het precies tien jaar geleden dat de vliegramp met de MH17 plaatsvond. 298 inzittenden kwamen hierbij om het leven, waarvan vijftien Hilversummers.

Herdenking Dudokpark

Aanstaande woensdag om 10.30 wordt er bij het herdenkingsmonument in het Dudokpark opnieuw stilgestaan bij de ramp. Naast burgemeester Gerhard van den Top en pastoor Jules Dresmé verzorgen ook enkele direct nabestaanden en de voormalig geestelijk verzorger van de Korporaal van Oudheusdenkazerne een toespraak.

Morgen worden er op verschillende plaatsen in Hilversum schalen met zonnebloemen geplaatst, ter nagedachtenis aan de slachtoffers. De schalen komen te staan op de rotondes van het Gooilandplein, de Utrechtseweg en de Noodweg, de Vreelandseweg, de Utrechtseweg en de Diependaalselaan, het J. den Uijlplein en bij het Centraal Station.