ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Politie zoekt fietsende jongen voor explosie bij woning in Hilversum | NH Gooi

Politie zoekt fietsende jongen voor explosie bij woning in Hilversum

NH Nieuws

De politie is op zoek naar een jongen in verband met een explosie bij een woning aan de Roosendaalstraat in Hilversum op maandag 10 juni rond 16.30 uur. Beelden van de jongen zijn gisteren getoond in het programma Bureau NH.

De 18-jarige bewoner van de getroffen woning raakte niet gewond. De man was in de keuken aan de voorkant van de woning aan het eten als hij uit het niets een knal hoort. Al snel ziet hij grote vlammen bij de voordeur. Als hij naar buiten gaat, ziet hij nog net iemand wegrennen.

Met dank aan een oplettende getuige kan de politie snel een 17-jarige verdachte aanhouden. Hij zit nog vast. Maar het onderzoek loopt verder en in verband daarmee zoekt de politie nog een tweede verdachte.

Tekst gaat verder onder de video:

NH Nieuws

Flinke schade

De verdachte is vastgelegd in het stationsgebied van Hilversum, waar hij op een fiets te zien is. Hij wordt verdacht van het beschadigen van een woning en het in gevaar brengen van de bewoner. Op de foto's hierboven is te zien dat zowel de deur als het raam schade hebben opgelopen.

Vanwege zijn vermoedelijke minderjarigheid is zijn gezicht geblurd. Hij heeft een week de tijd om zichzelf te melden. Herken jij deze persoon? Ben jij deze persoon? Neem dan contact op met de politie.

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)