ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vlinderbrillen, frivole jurken en bekende plekken: Klaas filmde het Hilversum van toen | NH Gooi

Vlinderbrillen, frivole jurken en bekende plekken: Klaas filmde het Hilversum van toen

  • Regio Hilversum
  • Afgelopen maandag om 12:03 | bijgewerkt: om 14:41 uur
  • Petra de Beij

Het Hilversumse straatbeeld van eind jaren vijftig, maar vooral ook het tijdsbeeld van toen: vlinderbrillen en frivole jurken. Amateurfilmer Klaas Brouwer maakte een kleine zestig jaar geleden een film met de simpele titel 'Hilversum'. Nu Hilversum 600 jaar bestaat, zijn de mooiste beelden van Hilversum afgestoft. 

Beeld & Geluid

Klaas Brouwer maakte zijn eerste film in Hilversum. Hij laat daarin het dagelijks leven zien en dat thema komt terug in meer van zijn films, zoals ‘Een dagje Amsterdam’, ‘Winter in Holland’ of ‘De haven van Rotterdam’.

Over Hilversum maakte hij meerdere films, de opening van het raadhuis, de nieuwe studio’s en een bezoek van leden van het Koninklijk Huis.

Collectie

Klaas Brouwer heeft zijn collectie in 1992 overdragen aan het museum. Daarin zitten reisfilms, films over amateur-popmuziek, maar ook beroemde schilders als Vincent van Gogh, Toulouse-Lautrec en Claude Monet.

Oproep

Ben je amateurfilmer en heb je beeldmateriaal uit 't Gooi van toen? NH Gooi wil na de zomervakantie graag starten met een televisieprogramma rondom oud beelden uit onze omgeving. Heb je nog oude films of video's? We komen graag met je in contact.