ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Veel vrijwilligers in 't Gooi, maar nieuw onbetaald personeel vinden is moeilijk | NH Gooi

Veel vrijwilligers in 't Gooi, maar nieuw onbetaald personeel vinden is moeilijk

  • Regio Hilversum
  • Afgelopen zondag om 08:00 | bijgewerkt: om 11:14 uur
  • Erik Bootsman (NH Gooi)

Henriëtte Weimar is één van de vele vrijwilligers actief in 't Gooi. Toch staat het netwerk van vrijwilligers in 't Gooi al langere tijd onder druk. Krijg het nu nog maar eens voor elkaar om ze te vinden. Voor de lokale talkshow Gooise Hangijzers doken NH en NH Gooi in dit onderwerp. Wij gingen langs bij Henriëtte tijdens haar vrijwilligerswerk in het Filmhuis in Hilversum.

Erik Bootsman

Als net gepensioneerde geeft het vrijwilligerswerk Henriëtte houvast, maar ook toen ze nog werkte, deed ze ook vaak vrijwilligerswerk. Uiteindelijk kwam ze terecht bij het Filmhuis in Hilversum. Dat ze niet zoveel van films weet maakt niets uit. 

Gooise Hangijzers

Deze mini-reportage is onderdeel van de uitzending van de lokale talkshow Gooise Hangijzers. NH en NH Gooi maken iedere maand vanuit de Hilversumse studio deze talkshow waarin actuele thema's voor betrokken Gooiers besproken worden.

De afgelopen uitzending ging over vrijwilligerswerk in de regio dat flink onder druk staat.  Eerder besproken onderwerpen waren: de fusie van Wijdemeren, de woningnood, de opvang van asielzoekers en de omgang met mensen met verward gedrag