ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Rondje om de kerk: Blaricumse wielerronde na zes jaar afwezigheid weer terug | NH Gooi

Rondje om de kerk: Blaricumse wielerronde na zes jaar afwezigheid weer terug

  • Maandag 27 mei om 17:23 | bijgewerkt: dinsdag 04 juni om 14:29 uur
  • Hugo Peters

Een waar wielerspektakel gisteren in Blaricum: voor het eerst na zes jaar werd de Blaricumse Wielerronde weer verreden. Tientallen deelnemers deden mee, waarbij de ene wat serieuzer dan de ander was.

Blaricumse wielerronde
Blaricumse wielerronde|Peter van Rietschoten / Oog op Blaricum

Of de Blaricummers het niveau van de renners van de Tour de France overstijgen is nog maar de vraag, maar fanatiek waren zij zeker. Op de foto rijdt bijvoorbeeld oud-schaatskampioen Jochem Uytdehaage op kop van een kleine kopgroep.

De start en finish bevond zich op de Kerklaan en daar kwamen niet alleen hele snelle, maar ook hele originele ‘fietsen’ langs.

De Blaricumse Wielerronde bestond namelijk uit verschillende rondes voor verschillende groepen, zo was er onder andere naast de ronde voor de snelle fanatiekelingen ook een ‘dikke banden-race’, voor de jeugdige toekomstige wielrenner, en een ‘Solexttour’ voor bromfietsers. Voor alle races was ook een prijs te verdienen.

Gladde klinkers

Het parcours was niet makkelijk: de Blaricumse Wielerronde onderscheidt zich door als een van de weinige alleen over wegen met klinkers te gaan. Juist bij nat weer, kunnen die stenen nogal glad worden. En juist gisteren regende het van tijd tot tijd flink. Dat leverde voor zover bekend een kleine valpartij op, maar echte ongelukken bleven uit.

Ondanks dat de wielerronde groot aangekondigd was, en dat zelfs een aantal Blaricumse straten ervoor waren afgezet, kwamen er weinig toeschouwers op af. Reden daarvoor was waarschijnlijk het slechte weer. Langs de hekken bestond het publiek vooral uit familieleden van deelnemers.