ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ook Joost Klein is te zien op Hemelpop in Hilversum | NH Gooi

Nog één nachtje slapen en dan is het weer tijd voor Hemelpop. Voor het derde jaar op rij vindt dit gratis muziekfestival - op Hemelvaartsdag - plaats op het Marktplein in Hilversum. En goed nieuws voor degenen die niks willen missen van het optreden van Joost Klein op de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival: deze zal worden vertoond op Hemelpop.

Hemelpop 2023
Hemelpop vorig jaar. Hemelpop

Toen bekend werd dat het optreden van Joost precies tijdens Hemelpop zou vallen, wilde organisator Laurenz Rip daar toch iets mee doen. "Als je een muziekfestival bent, dan kan je natuurlijk niet om het Eurovisie Songfestival heen", vertelt hij enthousiast. Laurenz heeft zelf ook een band met het zingfestijn. "Vroeger was ik technisch producer voor het Songfestival, dus het zit het toch beetje in mijn bloed."

Een mooie meevaller: Joost is pas als laatste aan de beurt met zijn act, rond 22.30 uur. "Daar hadden we mazzel mee. Nu past zijn optreden mooi na de Amy Winehouse Tribute." Hierna wordt er semi-live overgeschakeld naar het Zweedse Malmö, op een groot scherm naast het podium. Na Joosts optreden gaan de speakers op Hemelpop weer tot middernacht aan. De uitslag van de halve finale kunnen de bezoekers ook meekrijgen, want het scherm blijft gewoon aanstaan.

Laurenz heeft er in ieder geval veel zin in: "Ik ben super enthousiast. We hebben een geweldige line-up en het optreden van Joost maakt het helemaal rond. En we zijn natuurlijk gezegend met de weersverwachting op Hemelvaartsdag", grapt hij.

Het programma van Hemelpop

14.00 uur: Aanvang
14.30 uur: Lara Leaves
16.00 uur: Toespraak burgemeester Gerhard van den Top
16.30 uur: Jong lokaal talent
17.15 uur: 0031 Nederpop (inc. opnames door filmcrew)
19.45 uur: Hilversumse Rap formaties Weerwoord
21.00 uur: Amy Winehouse Tribute (Celebrating Amy)
22.30 uur: Joost Klein (groot scherm)
22.40 uur: DJ Dans en feest (ondertussen uitslag Song Festival op groot scherm)
00.00 uur: Afsluiting

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive | Vandaag om 20:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren