ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Celstraffen voor geweld op Mallorca staan vast, justitie tekent geen beroep aan | NH Gooi
  • Woensdag 27 maart om 14:29 | bijgewerkt: om 16:10 uur
  • Sjoerd Stoop

Justitie gaat geen beroep aantekenen tegen de veroordelingen van de zeven Hilversummers die betrokken waren bij het zware geweld op het Spaanse eiland Mallorca tweeënhalf jaar geleden. De Hilversummers werden twee weken geleden veroordeeld tot celstraffen oplopend tot bijna drie jaar voor onder meer pogingen tot doodslag. Voor de doodslag van Carlo Heuvelman werd niemand veroordeeld wegens gebrek aan bewijs. 

Mallorca gedenkplek Carlo Heuvelman
De gedenkplek voor Carlo Heuvelman op Mallorca NOS

De uiteindelijke veroordeling van vooral hoofdverdachte Sanil B. stond in schril contrast met de zware strafeisen van justitie. Justitie had een celstraf van tien jaar cel tegen de jonge Hilversummer geëist, omdat het genoeg bewijs zag voor zijn betrokkenheid bij het dodelijke geweld tegen Carlo Heuvelman. Het gerechtshof vond dat bewijs niet overtuigend genoeg en sprak B. vrij voor de doodslag.

Geen mogelijkheden voor 'cassatie' 

Zowel justitie als de verdachten kunnen na het hoger beroep nog een laatste keer bezwaar aantekenen tegen hun veroordeling door naar de Hoge Raad te stappen. Justitie zegt nu de uitspraken van het gerechtshof te hebben bestudeerd en daar geen mogelijkheden voor te zien. 

Bij een zogeheten cassatieprocedure kijkt de Hoge Raad overigens ook niet meer naar de inhoud of de bewijzen van een strafzaak, maar naar of het gerechtshof het recht en de wet juist heeft toegepast. Justitie ziet geen aanknopingspunten om daaraan te twijfelen. 

De termijn om bezwaar aan te tekenen tegen de uitspraak van het gerechtshof verloopt morgen. Of de veroordeelde Hilversummers zelf naar de Hoge Raad stappen is nog onduidelijk, maar die kans lijkt niet groot. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren