ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wijdemeren zoekt nieuwe waarnemend burgemeester: Charlie Aptroot vertrekt | NH Gooi
  • Regio Wijdemeren
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 05 maart om 13:06 | bijgewerkt: om 13:07 uur
  • Redactie

Charlie Aptroot legt deze maand zijn werk als waarnemend burgemeester van Wijdemeren neer. Aptroot nam de burgemeesterspost waar voor de langdurig zieke burgemeester Crys Larson. Omdat Larson nog altijd niet voldoende hersteld is, zoekt de gemeente naar een nieuwe waarnemer. 

Waarnemend burgemeester van Wijdemeren Charlie Aptroot
Waarnemend burgemeester van Wijdemeren Charlie Aptroot NH Media

Al bij het aantreden van Aptroot was duidelijk dat hij het burgemeesterschap tot 31 maart zou overnemen. Aan het eind van de maand zit zijn werk er daarom op. Omdat ook Larson haar werk nog niet kan hervatten gaat de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk op zoek naar een nieuwe waarnemend burgemeester. 

Van Dijk zal hierover deze maand met fractievoorzitters in overleg gaan. Naar verwachting kan er vanaf 1 april een nieuwe waarnemend burgmeester benoemd worden. 

Fusieplannen 

De gemeente kan momenteel niet zonder burgemeester, omdat Wijdemeren op het punt staat zichzelf op te heffen en al snel een zoektocht begint naar de meest geschikte fusiepartner. Per 1 januari 2027 wil de gemeente zich aansluiten bij een van de buurgemeenten. 

Zodra het fusiebesluit is genomen, speelt de burgemeester van Wijdemeren een zeer belangrijke rol in de vervolgstappen. Zo is dit de persoon die de verkennende en later verdiepende gesprekken moet gaan voeren met mogelijke fusiepartners, waaronder Hilversum 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren