ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum en Wijdemeren gaan met bewoners praten over fusie | NH Gooi

Hilversum en Wijdemeren gaan met bewoners praten over fusie

  • Dinsdag 10 september om 13:57 | bijgewerkt: om 14:12 uur
  • Gooise streekredactie

Hilversummers en bewoners van Wijdemeren kunnen volgende maand meepraten over de voorgenomen fusie van hun gemeenten. De gemeenten hopen zo van bewoners te horen hoe ze over de fusie denken. Dat kan ook online, op een website die vandaag wordt gelanceerd. 

Hilversum luchtfoto
Hilversum luchtfoto|Vranzvanmaaren, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

De gemeenteraden van Wijdemeren en Hilversum hebben voor de zomer een voorlopig besluit genomen om de gemeenten samen te voegen.

De fusie wordt de komende maanden verder uitgewerkt. De gemeenten vinden het belangrijk dat bewoners en ondernemers er ook hun zegje over doen. 

Bewonersbijeenkomsten

De twee gemeenten houden komende maand meerdere avonden om met bewoners verder te praten over de fusieplannen. 

Tijdens deze bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod. Een bijeenkomst gaat over het thema ‘sterke dorpen, wijken en buurten’. Een andere bijeenkomst gaat over het thema ‘natuur & landschapsontwikkeling’. Daarnaast zijn er bijeenkomsten over het thema ‘economische kansen’. Voor jongeren komt er een aparte bijeenkomst over onderwerpen die voor hen van belangrijk zijn.