ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Beeld & Geluid komt naar centrum Hilversum: museum neemt pand op Kerkbrink over | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Woensdag 07 februari om 14:30 | bijgewerkt: om 15:47 uur
  • Amanda Algra

Museum Beeld & Geluid krijgt een plek in het centrum van Hilversum. Het museum betrekt binnenkort het al tijden leegstaande pand van elektronicaketen BCC op de Kerkbrink. Beeld & Geluid gaat er haar muziekcollectie stallen én openstellen voor het publiek. 

BBC Hilversum
Pand waar de BBC zat Amanda Algra

Het BCC-pand staat sinds het faillissement van de elektronicaketen leeg. Eerder leek Mediamarkt het pand te gaan betrekken, maar er was een onbekende andere kaper op de kust. Dat blijkt Beeld & Geluid te zijn. 

Kerkbrink

De komst van Beeld & Geluid moet een flinke boost zijn voor het Hilversumse centrum. De gemeente heeft al langere tijd de ambitie om van de Kerkbrink een mediaplein te maken. De komende jaren vestigt de bibliotheek er al en de komst van Beeld & Geluid sluit daar 'uitstekend bij aan'. 

Wethouder Arno Scheepers laat weten 'ontzettend trots te zijn' om nog meer de thuisbasis van Beeld & Geluid te mogen zijn. "Beeld & Geluid sluit bovendien als publiekstrekker fantastisch aan op de functie van Museum Hilversum en Bibliotheek Hilversum op en rondom de Kerkbrink, en op onze ambitie om het dna van onze mediastad zichtbaar te maken in het centrum van Hilversum", aldus Arno Scheepers. 

Een deel van de muziekcollectie van Beeld en Geluid. Tekst gaat door onder de foto's.

De komst van Beeld & Geluid naar de Kerkbrink is een logische: in Stichting Mediaplein werkt Beeld & Geluid al nauw samen met Bibliotheek Hilversum en Museum Hilversum om media toegankelijker te maken voor de inwoners van Hilversum. Zo is LAB Mediaplein in de Gooische Brink nu al een centrale ontmoetingsplek waar mensen samenkomen en hun passie delen voor media.

Collectie

Maar ook voor Beeld & Geluid is het pand op de Kerkbrink een mooie kans, zo laat men weten. Met de toekomstige verhuizing van de collectie van Muziekweb en Beeld & Geluid Den Haag is de opslagruimte in het welbekende gebouw op het Mediapark niet groot genoeg. Het oude BCC-pand zal aangepast worden, zodat het voldoet als betrouwbare en duurzame opslagplaats voor de collectie.

Bovendien heeft het instituut de langgekoesterde wens om de collecties uit de depots te halen, zodat deze zichtbaar zijn voor het publiek. Het pand op de Kerkbrink zou een laagdrempelige plek moeten zijn waar een breed geïnteresseerd publiek, onderzoekers, makers en leerlingen de collectie kunnen bekijken en beluisteren. Morgen zal de sloop van het interieur beginnen en naar verwachting zal het pand in 2025 klaar zijn voor gebruik.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 02:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren