ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizense (18) heeft spijt van gewelddadige rooftocht door Bussum en Hilversum | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Dinsdag 30 januari om 13:41 | bijgewerkt: om 19:39 uur
  • Daan Visser

De jonge Huizense vrouw (18) die ervan wordt verdacht vorig jaar zomer een serie straatroven met een vuurwapen te hebben gepleegd in Hilversum en Bussum, zegt tegen de rechtbank dat ze spijt heeft van haar daden. "Wat ik heb gedaan kan gewoon niet", klinkt het.

Twee vrouwen op nachtelijke rooftocht door hilversum
Inter Visual Studio

De vrouw zou in de vroege ochtend van 15 juni vorig jaar met een 17-jarige medeverdachte op de scooter op rooftocht zijn geweest. Tijdens deze nachtelijke rooftocht zouden zij met een vuurwapen, of een voorwerp wat erop lijkt, maar liefst drie overvallen hebben gepleegd. De slachtoffers waren ongeveer dezelfde leeftijd van de verdachte. Het Openbaar Ministerie (OM) doet nog onderzoek naar de andere verdachte. Of ook zij vervolgd gaat worden kan het OM nog niet zeggen.

Op de Bussumse Herenstraat bedreigde zij haar slachtoffer met een vuurwapen. Hierbij haalde de vrouw het vuurwapen uit haar broekzak en richtte ze deze op het gezicht van het slachtoffer. Daarna ging de jonge vrouw door naar de Bussummergrintweg en de Taludweg in Hilversum om daar opnieuw twee personen met een vuurwapen te beroven. Bij deze rooftocht maakte ze onder anderen iPhones, tassen en identiteitskaarten buit. 

Daarbovenop zou de verdachte vrouw twee weken later in Hilversum een vrouw hebben mishandeld door met een pen in haar rechterarm en een schaar in haar linkerschouder te steken. Ook zou zij het slachtoffer hebben bedreigd door te zeggen dat zij haar van het balkon zou gooien. 

Mishandeling in gevangenis

De jonge vrouw was op het moment van het plegen van deze verdenkingen 18 jaar oud en zit op dit moment vast in de jeugdgevangenis Hunnerberg in Nijmegen. Ook in de jeugdgevangenis zou zij iemand hebben mishandeld door het slachtoffer op het hoofd te slaan. 

Inmiddels zit de vrouw dan ook al een paar maanden in voorarrest. Hoewel dat volgens de rechter 'best lang is voor een jonge vrouw van 18 jaar' hebben de feiten een 'behoorlijk gewicht.' Daarom besluit de rechtbank dat zij zeker tot de inhoudelijke behandeling blijft vastzitten in de jeugdgevangenis. 

De inhoudelijke behandeling staat gepland op 26 maart. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 02:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren