ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 16-jarige jongen belaagd bij Bussumse supermarkt, één persoon aangehouden | NH Gooi

16-jarige jongen belaagd bij Bussumse supermarkt, één persoon aangehouden

  • Regio Bussum
  • Zondag 17 december 2023 om 13:05 | bijgewerkt: maandag 18 december 2023 om 13:29 uur
  • Redactie

Een 16-jarige jongen is gisteravond gewond geraakt toen hij werd belaagd door twee jongens. Dat gebeurde voor de deur van een supermarkt aan de Koekoeklaan. De twee daders vluchtten hierna de supermarkt in. Een jongen kon snel worden aangehouden.

Politie politieauto stock algemeen
Politie politieauto stock algemeen|AT5 / Luuk Koenen

De 16-jarige jongen woont in Bussum en wilde gisteravond nog wat boodschappen doen bij de supermarkt. "Toen hij de supermarkt in wilde lopen werd hij belaagd door twee jongens", meldt de politie. Er ontstond er een vechtpartij tussen de drie jongens, waarbij een mes getrokken werd.

De 16-jarige jongen raakte gewond. De twee andere jongens vluchtten daarna de supermarkt in. 

Het slachtoffer moest in het ziekenhuis behandeld worden voor zijn verwondingen. 

Aanhouding

Een van de jongens, een 19-jarige uit Bussum, werd al snel in de supermarkt aangehouden door de politie. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

De politie weet nog niet waarom de 16-jarige jongen werd belaagd. "Er is niets buitgemaakt", zegt de woordvoerder. "Er is daarmee geen sprake van een beroving. Het was echt een conflict waarbij direct een vechtpartij ontstond." 

Om meer te weten te komen over het conflict en de tweede verdachte wil de politie graag getuigen spreken en camerabeelden zien.