ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Curator failliete Huizer behangfabriek BN International onderzoekt mogelijke doorstart | NH Gooi
  • Vrijdag 01 december 2023 om 16:30
  • Daan Visser

De curator van de failliete behangfabrikant BN International, advocaat Sander Schouten, doet onderzoek naar een mogelijke doorstart. Dat laat hij weten aan NH. Deze week ging het bekende bedrijf failliet, waarna 120 banen op de tocht kwamen te staan. 

De fabriek van BNI International in Huizen
De fabriek van BNI International in Huizen Erfgoedvereniging Bond Heemschut

Sinds het faillissement van de bekende behangfabriek staat het bedrijf onder financieel beheer van de advocaat. Omdat hij woensdag pas benoemd is, kan hij nog weinig zeggen over hoe het zover heeft kunnen komen. Het bedrijf zelf is tot nu toe niet bereikbaar geweest voor commentaar. 

Dus is het aan de curator om te kijken hoe het nu verder moet. Schouten is daarom bezig met een onderzoek naar een mogelijke doorstart, waarbij gezocht wordt naar partijen die geïnteresseerd zijn in een overname van de behangfabrikant. Mocht dit uiteindelijk niet lukken zal Schouten in gesprek moeten met de bank over de verkoop van los eigendom, zoals de machines, grond en gebouwen. 

Over een maand komt Schouten met een openbaar rapport over de status van BN International. 

Personeel

Wat er nu met de medewerkers gaat gebeuren is voor hen nog onduidelijk. Dat lieten meerdere medewerkers weten toen ze woensdagmiddag het pand bedroefd verlieten. Volgens Schouten is het personeel snel na het faillissement ontslagen. Dit is echter noodzakelijk om ervoor te zorgen dat zij alsnog uitbetaald worden via het UWV en een voorschot konden krijgen op hun loon.

Schouten hoopt wel dat bij een mogelijke doorstart de 120 medewerkers niet helemaal in de kou komen te staan. "Als het lukt om de doorslag te realiseren krijgt een deel van het personeel wellicht een baan bij de doorstarter aangeboden." 

Faillissement na zwaar weer

De fabrikant verkeerde al langer in financieel zwaar weer. Eerder deze week kwam naar buiten dat er uitstel van betaling was aangevraagd. Donderdag viel uiteindelijk officieel het doek voor BN International. Het bedrijf uit Huizen opereert internationaal en is gespecialiseerd in behang en andere wandbekleding. In 1925 werd het bedrijf opgericht en heeft sindsdien een grote naamsbekendheid in de regio. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren