ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Scholieren van het Comenius college in Hilversum maken eigen video-journaal | NH Gooi

Scholieren van het Comenius college in Hilversum maken eigen video-journaal

  • Regio Hilversum
  • Donderdag 30 november 2023 om 20:00
  • Erik Bootsman

In de afgelopen weken hebben leerlingen van het Comenius College in Hilversum het ComeniusJournaal gemaakt. Ze gingen de straat op om video's te maken over onderwerpen die voor hen zelf actueel zijn. 

ComeniusJournaal 2023
Zelf interviewen voor ComeniusJournaal|NH Gooi

De leerlingen van 4 mavo maakten het ComeniusJournaal helemaal zelf tijdens het mediaproject op school. Naast de verplichte leerstof kon er dit schooljaar een extra project worden gekozen. 22 leerlingen gingen aan de slag en kozen zelf het onderwerp dat ze wilden behandelen. Zo besteden ze aandacht aan alcoholgebruik onder de 18, gameverslaving en telefoongebruik in de klas.

Eens per week

Elke woensdag ging de groep in de afgelopen zes weken naar het centrum van Hilversum. Daar werd dan een blok uur besteed aan het voorbereiden, maken en het verwerken van de video's.

Afwisselend werd er gewerkt bij de streekredactie van NH Gooi aan de Gooische Brink en bij de regionale zender NH Media aan de 's-Gravelandseweg. Daar kregen de leerlingen ondersteuning bij het maken van de video's. Met de nodige kennis over beeldvoering, interviewen en techniek zijn ze daarna zelf op pad gegaan.

Echt op zender

De uitzending bevat 6 onderwerpen in een journaal van twintig minuten. En het wordt nog echt uitgezonden ook, Tot komende maandag kan er gekeken worden op de site van NH Gooi en natuurlijk via Ziggo op kanaal 47en KPN op kanaal 1379.