ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Veel stemmers: Gooise gemeenten melden tot nu toe hoge opkomstcijfers | NH Gooi
  • Thema Algemeen
  • Woensdag 22 november 2023 om 15:33 | bijgewerkt: om 17:14 uur
  • NH Gooi

Een flink deel van de Gooise stemgerechtigden heeft al een stem uitgebracht. Dat blijkt uit de tussentijdse opkomstcijfers, die over het algemeen hoger liggen dan het landelijk gemiddelde. 

Stemlokaal Stock
Bord voor stembureau AdobeStock

Hilversum had rond 15.00 uur vanmiddag al 43,5 procent van de stemgerechtigden naar het stemhokje getrokken. Een hoge opkomst, merken ook de leden op de stembureaus. Voor enkele stembureaus staan af en toe aardige rijen. 

Of het opkomstpercentage uiteindelijk hoger uitvalt dan bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen, twee jaar geleden, is afwachten. Hilversum haalde toen een opkomstpercentage van 80,6 procent.

Blaricum, Eemnes, Laren en Gooise Meren

Ook Blaricum (46,7 procent) en Eemnes (43,1 procent) melden tot nu toe hoge opkomstcijfers. Laren scoort het hoogst en zag al 48,7 procent van de stemgerechtigden de stembus passeren. De meest recente cijfers zijn ook daar van 15.00 uur. 

De opkomstcijfers van Gooise Meren lagen op hetzelfde moment op 43 procent.

Van Huizen zijn nog geen opkomstcijfers bekend.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren