ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse buurten krijgen geen eigen vuurwerkshow | NH Gooi

Hilversumse buurten krijgen geen eigen vuurwerkshow

  • Maandag 20 november 2023 om 10:41 | bijgewerkt: om 10:48 uur
  • Sjoerd Stoop

Hilversum gaat tijdens de komende jaarwisseling niet op meer plekken binnen de gemeente een vuurwerkshow houden. De reden: hoge kosten en te veel gedoe met veiligheidsmaatregelen. Dat laat de gemeente weten. 

vuurwerk stock
vuurwerk stock|Adobe Stock

Hilversum houdt het daarmee bij de grote centrale vuurwerkshow die al jaren wordt gehouden op het Marktplein. Deze show gaat ook komende jaarwisseling weer door. 

De gemeente keek na de laatste jaarwisseling naar de mogelijkheid om met de vuurwerkshows ook 'de wijk in te gaan', maar dat blijkt lastig. Hilversum noemt het 'niet haalbaar en evenmin wenselijk'.

Extra shows kosten namelijk veel geld en daarnaast zou de gemeente voor een grote uitdaging staan als het gaat om de veiligheid. Zo zouden er bijvoorbeeld veel agenten en handhavers nodig zijn en die zijn er simpelweg net.

Weer vuurwerkverbod centrum

De centrale Hilversumse vuurwerkshow kwam er jaren geleden om overlast van het afsteken van vuurwerk door consumenten tegen te gaan. Hilversum had de jaren daarvoor veel vuurwerkoverlast. 

De vuurwerkshow gaat gepaard met een vuurwerkverbod voor het Hilversumse centrum. Dat geldt ook deze jaarwisseling weer. Andere buurten die ook een vuurwerkvrije zone zouden willen hebben, kunnen naar de gemeente stappen. 

Lees ook