ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Klimaatburgemeester Trees tóch weer de laan uitgestuurd | NH Gooi

Klimaatburgemeester Trees tóch weer de laan uitgestuurd

  • Regio Hilversum
  • Thema Hulpdiensten
  • Vrijdag 03 november 2023 om 19:02 | bijgewerkt: om 21:06 uur
  • Redactie

Trees Lammers mocht opnieuw klimaatburgemeester van Hilversum worden, als ze zich maar aan de regels zou houden. Dat is niet gelukt: in de eerste week van haar functie deed ze mee aan een actie in Den Haag, waarbij de politie moest ingrijpen. Hierdoor is ze wéér ontslagen als klimaatburgemeester. 

Trees Lammers demonstreert in Den Haag
Trees Lammers demonstreert in Den Haag|NH

Een dag na haar aanstelling demonstreerde Trees samen met leden van Extinction Rebellion in het pand van Economische Zaken en Klimaat (EKZ) op 1 november. Ze werd gevraagd om het pand voor 16.30 uur te verlaten, maar dat deed ze dit niet. De politie heeft Trees vervolgens uit het pand verwijderd.

Het ministerie van EKZ, die verantwoordelijk is voor de klimaatburgemeester, schrijft in een brief dat mensen in deze rol zich aan de spelregels moeten houden. Een van de uitgangspunten is dat de klimaatburgemeester inwoners 'op een positieve manier inspireert'. 

'Geen andere optie'

De actie in Den Haag, waarbij de politie Trees heeft moeten verwijderen, vindt het department niet passen bij een klimaatburgemeester. Vanwege die actie ziet de organisatie 'geen andere optie' dan Trees uit deze functie te zetten.

Trees lijkt hiermee een eendagsvlieg te zijn als het gaat om haar functie als klimaatburgemeester. Een jaar geleden protesteerde ze naakt op het spoor bij het Westelijk Havengebied. Nog geen drie dagen na haar aanstelling werd ze naar aanleiding hiervan ook ontslagen.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.