ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weesper Gwen ter Beek (18) schittert op nieuwe boerinnenkalender: "Droom die uitkomt" | NH Gooi

Weesper Gwen ter Beek (18) schittert op nieuwe boerinnenkalender: "Droom die uitkomt"

  • Zaterdag 07 oktober 2023 om 20:55 | bijgewerkt: om 21:12 uur
  • Cintha Rood

Voor de achttienjarige Gwen ter Beek was het een droom die uitkwam: schitteren op de boerinnenkalender. Gisteren werd de nieuwste kalender gepresenteerd voor 2024. "Het leek me altijd al supergaaf om tussen allemaal knappe boerinnen op de kalender te staan."

Gwen ter Beek op de boerinnenkalender 2024
Gwen ter Beek op de boerinnenkalender 2024|Gwen ter Beek

Twaalf pagina's vol schaars geklede boerinnen: Gwen ter Beek zag de bekende boerinnenkalender als jong meisje al overal hangen. En dat maakte toen al indruk.

Calendar girl

"Het leek me altijd al supergaaf om tussen allemaal knappe boerinnen op de kalender te staan. Eigenlijk wilde ik al meedoen aan de selectierondes voor de kalender toen ik zestien was, maar je mag je pas inschrijven als je achttien bent."

Gwen was dan ook krap achttien toen ze een greep deed naar de rol van calendar girl. "Ik heb mezelf een maand na mijn achttiende verjaardag officieel ingeschreven voor de selectierondes", vertelt ze tegen NH.

Droom die uitkomt

En dat bleek een succes. Uit 500 inschrijvingen werd Gwen, samen met 14 andere boerinnen, uitgekozen om te shinen op de kalender. Het vervult haar nog altijd met trots. "Tuurlijk, het is een hele eer als je gekozen wordt uit zo veel aanmeldingen: het is een droom die uitkomt."

Tekst gaat door onder de foto.

Gwen ter Beek op de boerinnenkalender 2024
Gwen ter Beek op de boerinnenkalender 2024|Gwen ter Beek

Voor de selectierondes moesten boerinnen een foto en een video van zichzelf insturen, en uitleggen wat hun link is met de agrarische sector. Niet onbelangrijk voor een plaatsje op een boerinnenkalender. 

Gwens ouders hebben een paardenfokkerij. "Zelf rijd ik op IJslanders", vertelt ze. "Ik vond het heel lastig om te doen, maar ook een kans om mezelf te laten zien en een stap uit m'n comfort zone. Daarom dacht ik juist: ik doe het gewoon en ik zie wel."

Bonusmodellen

Alle andere boerinnen en boeren - er is óók een boerenkalender - die schitteren op de kalenders ontmoette Gwen gisteravond tijdens de presentatie van de editie voor 2024. "Dat was heel leuk en spannend, omdat je niet wist wat je kon verwachten." Het gezelschap oefende de hele middag voor de feestelijke bekendmaking van de vijftien boerinnen. 

Vijftien modellen voor twaalf maanden? Gwen legt uit: "Ik ben samen met een ander meisje bonusmodel. Dat houdt in dat je niet bij een maand staat, wij staan op de achterkant."

Tekst gaat door onder de foto.

De boeren en boerinnen van de boeren- en boerinnenkalenders 2024 tezamen
De boeren en boerinnen van de boeren- en boerinnenkalenders 2024 tezamen|Gwen ter Beek

De pret is nog niet voorbij voor Gwen. Op 28 oktober dingt ze ook nog mee met de missverkiezing tijdens het Høken & Hakselen-feest, waaraan alle boerinnen die op de kalender staan meedingen naar de titel van Miss Boerin. 

Liever paardrijden

Hoewel de achttienjarige genoot van alle aandacht en uitkijkt naar de missverkiezing, ligt haar hart toch echt bij haar IJslanders. Een carrière als model is niet haar doel. "Ik vind het leuk om af en toe aan dit soort dingen mee te doen. Maar eerlijk gezegd blijf ik liever paardrijden."