ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eerste schep voor Playground van Bibian Mentel in de grond: "Bijna onwerkelijk" | NH Gooi

Eerste schep voor Playground van Bibian Mentel in de grond: "Bijna onwerkelijk"

  • Woensdag 13 april 2022 om 07:00 | bijgewerkt: om 09:21 uur
  • Daan Visser

Tussen de sportvelden bij het Jagerspaadje is de eerste schep voor de bouw van de Bibian Mentel Playground de grond ingegaan. De broertjes Ty en Jazz hadden tweeënhalf jaar geleden het idee voor dit plein. Als alles meezit, moet de baan ergens tussen eind juni en begin juli dit jaar opgeleverd worden. 

Bibian Mentel Playground Wijdemeren
Eerste schep voor pumptrack gaat de grond in|Daan Visser

Vanuit de gemeente Wijdemeren werd er gezocht naar leuke 'dorpsinitiatieven'. De Loosdrechtse broertjes Ty en Jazz grepen deze kans met beide handen aan en realiseerden een pumptrack; een baan waar je kan skaten, rolschaatsen, etc. "Het is bijna onwerkelijk dat we hier nu staan", zeggen ze. 

Bibian Mentel

Een jaar vóór haar overlijden kwamen de broertjes in contact met de Loosdrechtse ereburger Bibian Mentel. Samen met de Mentelity Foundation wordt de pumptrack nu onderdeel van de eerste Bibian Mentel Playground van Nederland. Op deze playground komen er ook meerdere speeltoestellen.

"Minstens één keer in de maand moet hier een ziekenwagen staan"
Edwin Spee, directeur Mentelity Foundation

Edwin Spee, directeur van de Mentelity Foundation en weduwnaar van Bibian Mentel, benadrukt dat de playground toegankelijk moet zijn voor iedereen, vooral voor mensen met een 'lichamelijke uitdaging.' Wel benadrukt hij dat er flink geravot moet worden. "Minstens één keer in de maand moet hier een ziekenwagen staan", grapt hij. 

Het project had wat voeten in de aarde: de grond is namelijk beschikbaar gesteld door de gemeente Hilversum, maar de omwonenden wonen in de gemeente Wijdemeren. Hilversum sprong ook financieel bij en zal het onderhoud voor haar rekening nemen.