ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Van Kippersluis in Zweden: maandag getekend, woensdag in de wachtkamer | NH Gooi

Van Kippersluis in Zweden: maandag getekend, woensdag in de wachtkamer

  • Woensdag 18 maart 2020 om 15:35 | bijgewerkt: om 15:43 uur
  • Redactie

ESKILSTUNA - Het coronavirus houdt de sportwereld in zijn greep en slaat Zweden niet over. Kevin van Kippersluis kan erover meepraten. Maandag tekende de aanvaller uit Hilversum bij AFC Eskilstuna, woensdag werd bekend dat er in Zweden sowieso tot begin juni niet gevoetbald wordt. “Het is afwachten wat dat klotevirus gaat doen.”

Kevin van Kippersluis
Kevin van Kippersluis|AFC Eskilstuna

Van Kippersluis zat zonder club nadat zijn contract bij het Spaanse CD Badajoz begin deze maand werd ontbonden. Via zijn zaakwaarnemer kwam hij terecht in Eskilstuna. “Vorig jaar degradeerde de ploeg en ze willen nu snel weer promoveren. De trainer die de club omhoog heeft gebracht staat nu weer voor de groep. Voor mij kan het niet snel genoeg beginnen.”

"Nu het kan wordt er hier nog even goed gas gegeven"
voetballer kevin van kippersluis

Het geduld zal dus op de proef worden gesteld, nu de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan het voetbal in de weg zitten. Voorlopig wordt er nog wel getraind bij de club. “Nu het kan wordt er nog even goed gas gegeven. Het wordt hier per dag bekeken”, aldus Van Kippersluis. “Ik heb nog niet veel gedaan hier, het is regenachtig en koud. Je probeert zoveel mogelijk binnen te blijven, ondanks dat hier nog geen maatregelen zijn.”

De competitie in Zweden kan uitgesteld worden, maar met het oog op de strenge winters niet al te lang. “Hoe het gaat lopen, mag Joost weten. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan oplossen. Misschien een halve competitie? Het is gewoon afwachten wat dat klotevirus gaat doen.”

Lees ook