ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Mysterie rondom onafgemaakt schilderij nog steeds niet opgelost | NH Gooi

Mysterie rondom onafgemaakt schilderij nog steeds niet opgelost

  • Woensdag 04 september om 11:15 | bijgewerkt: om 14:24 uur
  • Isabella Prins

Wie is toch de familie op dit onafgemaakte schilderij van de Loosdrechtse schilder Dirk Smorenberg? De Amsterdamse galeriehouder Hans Heintz zet zijn zoektocht onverminderd door, omdat de jongens nu zeventigers zijn en waarschijnlijk nog leven. Begin juni deed Hans een oproep op nhhelpt.nl, maar niemand heeft zich gemeld.

NH Nieuws

Hans Heintz kreeg het schilderij van de kleinzoon van Dirk Smorenberg. Het moet voor 1960 geschilderd zijn, want toen overleed de schilder. Dat verklaart misschien ook waarom het rechterarmpje van het jongste kind nog niet af is. Smorenberg woonde in Loosdrecht, dus Hans denkt dat de familie ook uit die omgeving komt.

Snapshot Video 252970 (00:40)
Het armpje van het jongste kind is nog niet afgeschilderd|NH Media

"Alle gezinsleden hebben blauwe ogen, dat is zo'n beetje de enige aanwijzing die wij hebben", vertelt Hans. Mocht jij jezelf herkennen meldt je dan bij nhhelpt.nl en Hans komt het schilderij persoonlijk bij jou langsbrengen.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.