ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum legt parkeren van deelscooters aan banden | NH Gooi

Hilversum legt parkeren van deelscooters aan banden

  • Maandag 24 juni om 11:15 | bijgewerkt: om 11:26 uur
  • Gooise streekredactie

Hilversum legt het parkeren van deelscooters aan banden. Ze mogen voortaan niet meer lukraak overal geparkeerd worden, maar alleen nog op aangewezen plekken. Er wordt al sinds de komst van de deelscooters naar Hilversum steen en been geklaagd over foutparkeren en andere overlast. 

Deelscooter van Check in Hilversum op de Naarderstraat
Deelscooter van Check in Hilversum op de Naarderstraat|NH Media / Ingmar Meijer

Hilversum heeft vanaf komende maand een vergunningsysteem voor aanbieders van deelscooters. Bedrijven moeten een vergunning hebben om deelscooters te kunnen plaatsen. Daar hangen straks ook strengere voorwaarden aan. 

De aanbieders krijgen enkele gebieden aangewezen waar ze deelscooters mogen plaatsen en moeten zelf actief gaan handhaven op hinderlijk of foutgeparkeerde scooters. Hilversummers krijgen binnenkort gegevens van de aanbieders en een telefoonnummer waarop ze een melding van foutgeparkeerde scooters kunnen doen. 

Drie soorten gebieden

Er gelden straks drie soorten gebieden: gebieden waar helemaal geen scooters mogen staan, waar ze alleen op bepaalde plekken mogen staan en waar ze wel overal mogen staan. 

De reeks maatregelen voor de deelscooteraanbieders zaten er al langer aan te komen. De vele klachten over deelscooters sinds de komst en de grote animo van bedrijven om zulke scooters neer te zetten, was aanleiding voor de gemeente om alles te gaan reguleren. 

Hilversum vindt deelscooters heel belangrijk. De gemeente ziet deelvervoer als een van de oplossingen om auto's uit het centrum te weren.