ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Buitenbadbezoekers blijven weg door regen en kou: "Laatste weken is er bijna niemand" | NH Gooi

Buitenbadbezoekers blijven weg door regen en kou: "Laatste weken is er bijna niemand"

  • Regio Streek
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 11 juni om 19:00 | bijgewerkt: om 20:25 uur
  • Redactie

De buitenzwembaden hebben het moeilijk. De bezoekersaantallen vallen tot nu toe tegen door het slechte weer, blijkt uit een rondgang van NH. Ze moeten het hebben van de abonnementhouders. De dagen met topdrukte en veel losse verkoop aan de kassa blijven tot nu toe uit: "We hebben alleen de vaste baantjestrekkers."

NH Nieuws

Het is een bewolkte ochtend met af en toe een bui boven Zwembad De Breek in Landsmeer. "Het is heel erg rustig", zegt toezichthouder Sara. "We hebben vandaag tot nu toe twaalf mensen gehad."

En dan te bedenken dat De Breek nog een verwarmd buitenbad heeft. Maar het regent te vaak en het is dit seizoen tot nu toe te koud voor grote bezoekersaantallen.

Niet iedereen laat zich afschrikken door de kou. "Boven water is het koud, maar in het water is het fantastisch", vertelt een van de drie zwemmers in het buitenbad van zwembad Sijsjesberg in Huizen. "En het is lekker rustig."

Twee zwemmers

"We hebben op dit moment twee zwemmers, dus ik ben wel heel druk hoor", zegt toezichthouder Romy van zwembad De Weid in Andijk met een lach. "Begin mei hadden we nog een paar honderd bezoekers, maar de laatste weken is er bijna niemand."

"We hebben alleen de vaste baantjestrekkers, die laten zich niet afschrikken", zegt een medewerker van zwembad Het Zwet in Wormer. "Niemand gaat een kaartje kopen met dit weer. En dat is wel heel jammer. Je hebt alles er netjes bijliggen en dan verloopt het seizoen op deze manier."

"Op goeie dagen hebben wij hier wel 1500 à 1600 bezoekers. Dat missen we nu wel"
Dick Adrichem, Openluchtzwembad De Zien

"Het is heel wat minder dan normaal", beaamt ook huismeester Dick Adrichem van Openluchtzwembad De Zien in Uitgeest. Ook hier hebben ze in de ochtend een vaste kern van zwemmers, zoals Adrichem het noemt. "Gelukkig hebben wij nog tussen de 500 en 600 abonnementhouders. Die inkomsten heb je sowieso en dat vangt veel op. Op goeie dagen hebben wij hier wel 1500 à 1600 bezoekers. Dat missen we nu wel."

Toch wil Adrichem zeker nog niet spreken van een verloren seizoen, voor die conclusie is het volgens hem nog te vroeg: "Als het in juli en augustus nog mooi weer wordt dan kan er echt nog wel iets worden goedgemaakt. En we hebben hier binnenkort ook een zwemvierdaagse en ook het aantal inschrijvingen daarvoor is wel heel goed."

Na regen komt zonneschijn

Ook bij Het Zwet relativeren ze het tot nu toe slechte zwemseizoen. "Je hebt bijna elk jaar wel een periode in het seizoen dat het heel goed gaat met de bezoekersaantallen en een periode dat het slechter gaat", laat de medewerker weten. "Het komt uiteindelijk bijna altijd dicht bij het gemiddelde uit." 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.