ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Juf neemt afscheid in eigen stijl: pannenkoeken voor iedereen | NH Gooi
  • Woensdag 27 maart om 18:00 | bijgewerkt: donderdag 28 maart om 09:44 uur
  • Jeroen Langenhof

Van een officiële plechtigheid wilde juf Quini niks weten, 'liever gewoon met z'n allen een pannenkoek eten.' En zo geschiedde. Na vijfentwintig jaar juf te zijn geweest, nam Quini Blessing vandaag afscheid op de Hilversumse Goudenregenschool. "Een dag met een lach en een traan", aldus de juf. "Maar vandaag voert de lach de boventoon."

NH Nieuws

Een kleine rondgang langs wat kinderen leert al snel dat juf Quini bijzonder populair is. "Ze is heel lief en ze zorgt goed voor kinderen", aldus een leerling. Een jongedame vult aan: "Bij haar staan de kinderen altijd op de eerste plaats."

Iets dat schooldirecteur Niels Bakker spontaan beaamt: "Bij alle plannen die we op de school maakten, riep ze altijd: en wat levert dit de kinderen op?"

"Ik ga de kinderen missen, ze zitten in mijn hart"
Quini Blessing, juf Goudenregenschool

Na een kwart eeuw op de school te hebben rondgelopen, realiseert Blessing zich dat ze iets bijzonders achterlaat. "Ik ga de kinderen heel erg missen", aldus de juf. "Ze zitten in mijn hart. Ik hou van kinderen. Ze zijn leuk, eerlijk, puur. Ik neem de tijd voor ze. Dat is belangrijk, de tijd nemen voor de kinderen."

Hulp bij het bakken

Gelukkig voor juf Quini hoefde ze de pannenkoeken alleen maar uit te delen. Het bakken nam de Lionsclub Hilversum voor haar rekening. En gezien de gretigheid waarmee de kinderen hun tanden in hun exemplaar zetten, wordt het resultaat wel gewaardeerd. "Echt een top-pannenkoek", aldus één van de jongeheren.

Juf Quini ziet het tevreden aan. "Ik vind het niet zo leuk om weg te gaan, maar het hoort erbij. Wie weet wat er nog allemaal op mijn pad gaat komen."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren