ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Stichting Behoud Brandweer Erfgoed heeft met spoed nieuw onderdak nodig | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Woensdag 20 maart om 15:30 | bijgewerkt: om 16:23 uur
  • Daan Visser

De Hilversumse Stichting tot Behoud van Brandweer Erfgoed moet over ruim een maand hun pand verlaten. De gemeente heeft namelijk de overeenkomst met de stichting voor het onderdak opgezegd. Dit omdat de grond waar de loods op staat gesaneerd gaat worden om er nieuwe natuur van te maken. 

NH Nieuws

In de loods aan de Noodweg werkt een groep al jaren met veel plezier om vergane brandweerwagens nieuw leven in te blazen. Meer helaas moeten ze over ruim een maand het pand verlaten. De gemeente kwam zelf niet met een alternatief, dus is de stichting als de brandweer op zoek naar een nieuw onderkomen. De zoektocht is nog steeds bezig, maar is een moeilijke. "Het zijn geen dinky toys, waar je het over hebt", zegt vrijwilliger Theo Kroon. 

'Gebruikelijke opzegtermijn'

De loods van de stichting staat midden op het MOB-complex, in de buurt van het vliegveld van Hilversum. Meerdere loodsen in dit gebied worden binnenkort weggesaneerd, zodat een gebied 'terug kan worden gegeven aan de natuur.' Daaraan hangt een deadline in verband met een bijdrage van het Rijk, zo legt de gemeente uit. 

De gemeente stelt dat de stichting medio 2023 al is geïnformeerd over het feit dat het gebruik van de loods op het MOB-terrein ten einde zal komen. Dit om ze zelf de gelegenheid te geven om een nieuw onderdak te zoeken. Er was toen nog geen einddatum meegegeven, omdat de planvorming voor het MOB-terrein nog in een vroeg stadium zat. 

Maar nu is die datum wel bekend: 1 mei 2024. De gemeente stelt in 'een zo vroeg mogelijk stadium' te hebben aangegeven wat de deadline is en dat het gebruikelijk is een maand opzegtermijn te hanteren. De gemeente zegt uit te kijken naar alternatieven. "Maar het is bijzonder lastig omdat er een groot gebrek aan ruimte is." 

Spreektijd commissie

De stichting laat het hier echter niet bij zitten en heeft voor woensdagavond spreektijd gereserveerd in de commissievergadering. Om hun woorden kracht bij de zetten rijden ze met hun mooiste brandweerwagen richting het Raadhuis. Inmiddels zijn er ook al schriftelijke vragen over gesteld door de Hilversumse fractie van BVNL. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren