Na het succes van vorig jaar, waarbij zo’n 600 mensen genoten van een kleurrijke en smaakvolle lunch op het marktterrein, keert De Keuken van Hilversum op zaterdag 23 augustus terug. En daar zijn koks voor nodig!
Organisator Jan Willem Meinsma deed in het radioprogramma De Lunchclub een oproep: “We zoeken mensen of gemeenschappen die vanuit hun eigen cultuur een gerecht willen presenteren. Dat kan van alles zijn – van een soepje of taartpunt tot een klein gerechtje waar je trots op bent.”
Het idee is simpel en verbindend: inwoners van Hilversum met roots in verschillende landen of regio’s koken kleine porties lunchgerechten, die samen een grote, diverse maaltijd vormen voor honderden gasten. Deelnemers krijgen een marktkraam, opwarmplekken, elektriciteit en ondersteuning. Zelf inkopen doen is wel nodig maar de organisatie vergoedt de kosten.
Vorig jaar waren er elf verschillende keukens vertegenwoordigd – van Moluks tot Fries en van vegan tot Turks. “We hadden zelfs suikerbrood en krentjebrij uit Friesland,” vertelt Meinsma enthousiast. “Het mooie is dat mensen elkaar via eten echt leren kennen. Je praat over het gerecht, maar ook over waar je vandaan komt.”
Koken doe je niet alleen – je mag je eigen groep meenemen. Of je nu met je familie komt, je gemeenschap, of een vriendengroep: iedereen is welkom. De enige voorwaarde? Je kookt een gerecht dat voldoende is voor ongeveer 60 mensen.
Meedoen? Ga naar www.dekeukenvanhilversum.nl voor meer informatie en om je aan te melden als kok. Aanmelden als bezoeker kan later deze zomer.
Zet het in je agenda: zaterdag 23 augustus, vanaf 12:00 uur, op het marktterrein van Hilversum. Kom koken, proef de wereld, en ervaar hoe smaken mensen verbinden.
Luister het hele interview hier terug:
De Lunchclub - Meld je aan voor de Keuken van Hilversum op 23 augustus
Meld je aan voor de Keuken van Hilversum op 23 augustus
Vorig jaar genoten zo’n 600 mensen van een heerlijk diverse lunch op het Marktterrein van Hilversum en dit jaar op zaterdag 23 augustus is dat weer de bedoeling. Er wordt nog druk gezocht naar mensen die mee willen werken door wat lekkers op tafel te zetten.
Organisator Jan Willem Meinsma is aan de lijn om uit te leggen wat de bedoeling is: