ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent NH Gooi-verslaggever Mika Mulder wint lokale omroep-prijs voor aanstormend talent | NH Gooi

NH Gooi-verslaggever Mika Mulder wint lokale omroep-prijs voor aanstormend talent

  • Vandaag om 10:28
  • Petra de Beij

NH Gooi-verslaggever Mika Mulder mag zich het grootste talent van de Nederlandse lokale omroepen noemen. Mika won gisteren de felbegeerde lokale omroep-award voor aanstormend talent. Ze kreeg de prijs gisteravond uitgereikt door jurylid Bart Jan Cune in een vol Theater Gooiland. 

Mika Mulder award
Mika Mulder award|NLPO

'Een presentator die zich kwetsbaar durft op te stellen, een verslaggever die altijd met de goede quote thuiskomt, een groot talent', zo stond onder andere in het juryrapport te lezen.

Vooraf geloofde Mika niet dat zij die avond met de prijs naar huis zou gaan: "Alle genomineerden in mijn categorie waren zo belachelijk goed. Bij de lokale omroepen werkt zoveel talent."

Mika heeft inmiddels meerdere videoproducties op haar naam staan. Recent maakte ze samen met cameraman Jokko Voogt een driedelige serie over jongeren die afscheid hebben genomen van hun criminele verleden. Ze presenteerde het Groot Goois Dictee en ze maakt video's voor TikTok en Instagram met haar NH Gooi-collega Eva Doesborgh die regelmatig viraal gaan.

Tekst gaat door onder de foto. 

Mika Mulder award
Mika Mulder award|NH Media

Lokale omroep 50 jaar

De Lokale Media Awards worden jaarlijks door de Nederlandse Lokale Publieke Omroep (NLPO) uitgereikt voor de beste journalistieke producties van de lokale publieke omroepen voor o.a. video, audio en aanstormend talent.

De titel 'Omroep van het Jaar' ging dit jaar naar de lokale omroep 1Twente. De feestavond in Gooiland was extra feestelijk omdat de lokale omroep in Nederland dit jaar 50 jaar bestaat.

Mika heeft naast de zware 'gouden' award ook een geldprijs van 1.000 euro gewonnen die ze mag besteden aan workshops of trainingen die haar kunnen helpen bij haar verdere ontwikkeling.