ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kartrekker Gooise Pride Month: "Strijd voor acceptatie juist nu hard nodig" | NH Gooi

Kartrekker Gooise Pride Month: "Strijd voor acceptatie juist nu hard nodig"

  • Gisteren om 19:00
  • Eva Doesborgh & Roosje Schröder

De Gooise Pride is dit jaar nog belangrijker dan voorgaande jaren, vindt Marco Alterna, kartrekker van het evenement. Steeds minder Nederlandse jongeren vinden homoseksualiteit normaal, blijkt uit de jeugdmonitor van de GGD. Vooral onder Gooise jongeren is de daling groot: van 78 procent naar 49 procent. 

NH Gooi

"Het is een heel raar idee als je dus door een centrum loopt, dat blijkbaar de helft van de aanwezigen je niet accepteert. Dat is best shocking," zegt Altena. 

Tijdens de pridemaand in het Gooi voorziet hij de gemeente van extra kleur en organiseert hij verschillende activiteiten. Al is dat soms lastig, ziet hij bij ondernemers die zijn acties willen steunen. Zo worden regenboogvlaggen daar van de gevels gerukt. "Het wordt dus blijkbaar niet geaccepteerd. Maar ik ga dan gewoon met een nieuwe vlag die kant op, want we blijven vechten. Ik heb meer vlaggen dan mensen eraf kunnen trekken", vertelt hij vastberaden.

De Gooise Pride Month duurt de gehele maand oktober. De Gooise gemeentes wisselen elkaar hiervoor af. Zo trapte Huizen dinsdag af. Volgende week is Gooise Meren aan de beurt, waarna het stokje wordt overgedragen aan Wijdemeren en tot slot Laren. En in de gemeente Hilversum zullen de gehele maand activiteiten plaatvinden.