ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum staat plots vol met kleine olifanten: dít is waarom | NH Gooi

Hilversum staat plots vol met kleine olifanten: dít is waarom

  • Donderdag 05 september om 19:04 | bijgewerkt: om 20:32 uur
  • Noor van Scherpenzeel

Blauw met paardenbloemen, geel met grachtenpanden en wit met gekleurde bolletjes: Hilversum staat ineens bomvol vrolijk geschilderde olifanten. Het hoort bij de Elephant Parade, een internationaal evenement waarbij de kunstwerken de hele wereld rondgaan. Rotary Club Hilversum International heeft ze dit jaar - speciaal voor 600 jaar Hilversum - naar deze plek gehaald. En dat heeft een bijzondere reden.

NH Nieuws

Door heel Hilversum zijn ze te bewonderen: de olifanten van de Elephant Parade. Zo is er één te vinden bij het Mediapark, één bij de 's-Gravelandseweg en ook bij winkelcentrum Seinhorst staat een olifanten-werk. In totaal zijn het er 27.

De meeste zijn beschilderd door internationale kunstenaars, maar vijf zijn er onder handen genomen door lokale artiesten. Zo staat er nu eentje van Huizer Peter Kos bij vliegveld Hilversum. "We vinden het geweldig dat ook lokale kunstenaars de moeite hebben genomen om mee te werken aan het project", vertelt Jan Pieter Brinkman van Rotary Club Hilversum International. Hij heeft, samen met onder andere Nicole des Bouvrie, het evenement naar Hilversum gebracht.

Goed doel

Wat het project bijzonder maakt, is dat bedrijven de olifanten kunnen 'sponsoren' en kleine varianten van de dieren kunnen kopen. Daarmee haalt de Elephant Parade onder andere geld op voor olifantenhulp in Zuidoost-Azië. "Twintig procent van de winst gaat daarheen, een ander deel gaat een goed doel van Hilversummer Sallo Polak." Wat voor stichting hij heeft opgezet, is te horen in de video.

Daarbij is het volgens Brinkman ook gewoon 'leuk' om een evenement als dit in onze plaats te hebben. "De kinderen vinden het geweldig en er worden allemaal leuke activiteiten hieromheen georganiseerd. Zo is er 8 september een 'live painting'-event en kunnen kinderen meedoen aan een tekenwedstrijd bij Voorhoeve."

De olifanten zijn tot en met 4 oktober te zien. Daarna zijn ze te bewonderen in Hua Hin in Thailand.