ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De eerste hommelkoningin van het jaar gespot in Ankeveen | NH Gooi

De eerste hommelkoningin van het jaar gespot in Ankeveen

  • Regio Streek
  • Maandag 12 februari om 14:19 | bijgewerkt: om 15:58 uur
  • Stephan Roest

De eerste hommel van het jaar betekent dat het voorjaar er aan komt. Dieren hebben geen weersatelliet nodig om te weten wanneer de kust veilig is en er voorlopig geen vorst aankomt. In Ankeveen vloog afgelopen weekend de eerste hommelkoningin van het jaar. Het leek erop dat ze speciaal even een groet kwam brengen aan onze NH Nieuwsauto. In werkelijkheid is deze hommel op zoek naar een plek om haar volk ter wereld te brengen.

NH Nieuws

Hommels zijn, net als bijen, insecten die in een kolonie leven. Niet met zovelen als de honingbij, maar soms met enkele individuen, soms met enige tientallen; het hangt van de soort af. Er leven in Nederland zo'n dertig soorten hommels. Je hebt onder andere aardhommels, heidehommels, boomhommels, tuinhommels en akkerhommels.

Hommels kunnen al vliegen als andere bijensoorten nog in winterslaap zijn omdat ze een bontjas aan hebben. De dichte beharing maakt dat hommels zo vroeg in het voorjaar al op pad zijn. laat in je tuin langs de rand en in hoekjes snoeiafval liggen, daar maken ze graag een nestje in. Ze doen geen vlieg kwaad en bestuiven bloemen en bomen. Hommel ze!

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.